Ετοιμάζεται το νέο Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Η νέα γενιά του Volkswagen Tiguan βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο των δοκιμών εξέλιξής του, όπως και όλα τα SUV της εταιρείας του Wolfsburg - συμπεριλαμβανομένης και της «καυτής» έκδοσης του μεγαλύτερου Touareg.

Τα πρωτότυπα προ-παραγωγής εθεάθησαν στις δοκιμές εξέλιξής τους στους δρόμους της Ευρώπης, μάλιστα με όχι ιδιαίτερο καμουφλάζ - που επιτρέπει να φανούν αρκετές από τις σχεδιαστικές τους αλλαγές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός ότι το νέο Tiguan δοκιμάζεται μαζί με το Touareg R δεν σημαίνει ότι θα μοιράζονται και κάποια μηχανικά μέρη. Το πιθανότερο είναι είτε ότι το δεύτερο είναι όχημα υποστήριξης του πρώτου, είτε ότι η Volkswagen θέλει να βεβαιωθεί πως το μικρότερο Tiguan δεν θα περάσει τα σύνορα της εμπορικής «περιοχής» που καλύπτει το μεγαλύτερο SUV της γερμανικής εταιρείας.

Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι η νέα γενιά του Tiguan δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Θα εξακολουθήσει να διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης, αποκλειστικά ή ως μέρη του υβριδικού του συστήματος, και θα βασίζεται στην ανανεωμένη πλατφόρμα MQB Evo.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο είναι απολύτως λογικό, καθώς η μετάβαση αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση τα προσεχή χρόνια θα έκανε περιττή την επένδυση σε νέες πλατφόρμες για θερμικά αυτοκίνητα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο σχεδιασμός του νέου Tiguan δεν φαίνεται να το διαφοροποιεί ιδιαίτερα από την τρέχουσα γενιά. Θα είναι παρεμφερής, αλλά πιο σύγχρονος και εκλεπτυσμένος.

Όμως, από τις «κατασκοπευτικές» εικόνες μπορεί κανείς να διακρίνει ορισμένες σχεδιαστικές παραπομπές στην οικογένεια ID των ηλεκτρικών Volkswagen - όπως στα LED φωτιστικά σώματα στο ρύγχος και στην ουρά. Αν και φυσικά η γρίλια είναι ανοικτή, και οι αεραγωγοί στον προφυλακτήρα μεγαλύτεροι, για τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ