Έρχεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan Electric

H Volkswagen ετοιμάζει ηλεκτρική έκδοση για το Tiguan, η οποία θα πλαισιώσει τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.

Το νέο μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του με τα πρώτα πρωτότυπα να κάνουν την εμφάνισή τους με καμουφλάζ στους δρόμους της Γερμανίας και, εκτός από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του, θα συνοδευτεί και από ένα γενικό makeover του Tiguan.

Κάποια στοιχεία που μας γίνονται γνωστά με βάση τις πληροφορίες από το εξωτερικό, κάνουν λόγο για ένα εντελώς νέο design για το Tiguan, που όμως θα έχει πολλά κοινά με τη νεότερη σχεδίαση των ηλεκτρικών ID μοντέλων της μάρκας.

Volkswagen Tiguan
Το υπάρχον Volkswagen Tiguan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένουμε λοιπόν πιο «καθαρές» γραμμές, με λιγότερες ακμές και γωνίες από ό,τι σήμερα, αλλά με διαστάσεις που δεν θα μικρύνουν, για να προσφερθεί όσο το δυνατόν περισσότερη πρακτικό. Η μάσκα αναμένεται να είναι «κλειστή» στις ηλεκτρικές εκδόσεις, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα κίνησής του, αυτό δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα δούμε τα ηλεκτρικά μοτέρ που γνωρίζουμε και στην οικογένεια ID.

Volkswagen Tiguan
Το υπάρχον Volkswagen Tiguan

Εκτός τώρα της αμιγώς ηλεκτρικής του έκδοσης, το νέο Tiguan θα λάβει και πάλι εκδόσεις «ήπια» υβριδικές και plug-in υβριδικές, ώστε να προσφέρει πολλαπλές επιλογές στον υποψήφιο αγοραστή. Εξ ου βέβαια και το χτίσιμό του δεν θα γίνει στην πλατφόρμα της Volkswagen μόνο για τα ηλεκτρικά, την MEB, αλλά το νέο μοντέλο θα στηριχτεί και πάλι στην πλατφόρμα πασπαρτού MQB.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα γενιά του Tiguan θα διατεθεί από το 2023 στην αγορά ξεκινώντας αρχικά με τις υβριδικές εκδόσεις κίνησης. Το 2024 αναμένεται στη γκάμα να προστεθεί και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου μοντέλου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική εν όψει της πλήρως ηλεκτρικής μετάβασης των αυτοκινήτων της Volkswagen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ