Σε τροχιά αντικατάστασης το Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

H Volkswagen εξελίσσει τη νέα -τρίτη- γενιά του SUV Tiguan, η οποία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα το 2024 και θα διαθέτει τόσο θερμικές εκδόσεις όσο και αμιγώς ηλεκτρική.

Με τη νέα γενιά του Tiguan η γερμανική εταιρεία θέλει να διατηρήσει τις υψηλές του πωλήσεις στην κατηγορία των C-SUV, που το καθιστούν ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητά της. Γνωρίζουμε ήδη ότι στο μέλλον το Tiguan θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά η τρίτη γενιά θα διαθέτει ακόμα εκδοχές και με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα τέτοιο πρωτότυπο δοκιμάζεται αυτόν τον καιρό στις αυστριακές Άλπεις, όπως δείχνουν οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που διέρρευσαν - με ορισμένα καλύμματα που αποσκοπούν να κρύψουν το ρύγχος του. Το οποίο ρύγχος θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την αισθητική της ηλεκτρικής οικογένειας ID - όπως θα ισχύει και με την ουρά, που θα υιοθετήσει τα ενιαία πίσω φώτα σε όλο το πλάτος της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γερμανικό SUV θα έχει παρεμφερείς διαστάσεις με την τωρινή γενιά του, αλλά περισσότερες καμπύλες, πιο δυναμική-σπορ εμφάνιση και στιλπνότερη αεροδυναμική.

Όμως, το εσωτερικό του θα είναι αρκετά πιο διαφοροποιημένο, με μεγαλύτερες οθόνες στον πίνακα οργάνων και στο σύστημα πολυμέσων-συνδεσιμότητας. Αυτές θα ενσωματώνουν τη νέα γενιά των λογισμικών της Volkswagen, και θα συνδυάζονται με το προηγμένο head-up display και τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης ADAS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προαναφέραμε, το νέο Tiguan θα εξακολουθήσει να έχει εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης - καθώς η εταιρεία του Wolfsburg συνεχίζει την εξέλιξη των τελευταίων τόσο για το C-SUV της, όσο και για το Golf και για τα μικρότερα Polo και T-Roc. Και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο χρονικό διάστημα της επιτρέπει η νομοθεσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γκάμα του Tiguan όμως έχει ήδη μπει στην πορεία του εξηλεκτρισμού της, καθώς θα διαθέτει τόσο plug-in υβριδικές εκδόσεις, όσο και αμιγώς ηλεκτρική, στη νέα του γενιά - που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και να βγει στην ευρωπαϊκή αγορά προς το τέλος αυτού του έτους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ