Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross

Η ανανεωμένη γενιά του B-SUV της Volkswagen, T-Cross, θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2023, σχεδιαστικά φρεναρισμένο, πιο ευρύχωρο και με μια σειρά από βελτιώσεις για την οδική του συμπεριφορά.

Η Volkswagen εργάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της ανανέωσης της γκάμας των εμπορικότερων SUV της, T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan AllSpace και Touareg, που αποτελούν ορισμένους από τους βασικότερούς της πυλώνες στην ευρωπαϊκή αγορά. Το μικρότερο αυτών, το T-Cross, αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2023 και τώρα προέκυψαν όλες οι πληροφορίες για τις αναθμίσεις του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των SUV διαφόρων μεγεθών στην Ευρώπη επέβαλλε την ανανέωση του T-Cross τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης του γενιάς, το 2019. Θα βασίζεται φυσικά στην πλατφόρμα MQB-A0, την ίδια με τα νέα VW Polo και Seat Ibiza και Arona, ώστε να μεγιστοποιηθεί το όφελος από τις οικονομίες κλίμακας του γερμανικού ομίλου.

Σε σχέση με τον μεγαλύτερο αδερφό του, το T-Roc, το νέο T-Cross θα έχει κατά μόλις 3 εκατοστά μικρότερο μεταξόνιο - που σημαίνει ότι θα εξοικονομεί περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές. Το πορτ-μπαγκάζ φημολογείται ότι τα φτάνει τα 455 λίτρα. Επίσης, θα έχει μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες και θα προσφέρει καλύτερη περιμετρική ορατότητα.

Σχεδιαστικά, θα πρέπει να περιμένουμε -μικρής έκτασης- φρεσκάρισμα των τεχνολογίας Full LED φωτιστικών σωμάτων, τα οποία όμως εμπρός θα συνδέονται μεταξύ τους με ένα «φιλέτο» χρωμίου που θα διαχωρίζει το ρύγχος. Η γρίλια θα είναι λίγο πιο λεπτή, με νέες αισθητικές λεπτομέρειες, ενώ σε μικρό βαθμό θα είναι ανασχεδιασμένοι και οι προφυλακτήρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα SUV χαρακτηριστικά -κυρίως τα πλαστικά προστατευτικά των θόλων και των μαρσπιέ- θα παραμείνουν, και θα διατίθεται η επιλογή ανάμεσα σε ζάντες 16, 17 ή 18 ιντσών με χρωματιστές λεπτομέρειες.

Εσωτερικά, το νέο T-Cross θα συνοδεύεται από ποιοτικότερα και μαλακότερα υλικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, καλύτερη συναρμογή και πλουσιότερο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο τελευταίος θα περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων από τη βασική κιόλας έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λογισμικό της κεντρικής οθόνης πολυμέσων δεν θα αλλάξει, εξακολουθώντας να προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Ωστόσο, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πτυχές του νέου T-Cross θα είναι η πολλαπλότητα των επιλογών εξατομίκευσης. Θα προσφέρει 12 χρωματικές επιλογές για το αμάξωμα των 4,11 μέτρων μήκους, και 1,50 μ. ύψους.

Περνώντας στα τεχνικά στοιχεία, το T-Cross θα παραμείνει αποκλειστικά δικίνητο -όπως και το Arona, άλλωστε- και αναμένεται να μείνουν αναλλοίωτοι οι κινητήρες 1.0 λίτρου και απόδοσης 95 ή 110 ίππων, αλλά και ο TSI των 150 ίππων. Αντίθετα, θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πλαίσιο, στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης για λίγη περισσότερη ακρίβεια στο πάτημα και στην κατευθυντικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει το νέο T-Cross του 2023, και να το λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γερμανικού ομίλου στο Navarre της Ισπανίας, όπου παράγεται και το Polo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ