Το τρελό Fiat Panda με τους έξι τροχούς που πωλείται σε εξωφρενική τιμή

Fiat Panda 6x6 Pick-up Koch Klassik

Υπάρχουν μετατροπές και μετατροπές, αλλά αυτή η τροποποίηση ενός Fiat Panda της πρώτης του γενιάς σε εξάτροχο pickup είναι από τις πιο εξωφρενικές. Ειδικά όταν μάθετε την τιμή της.

Το εξάτροχο αυτό μικρό θαύμα γεννήθηκε το 1986 από τη γερμανική εταιρεία Koch, αντιπρόσωπο της Fiat στη Γερμανία τη δεκαετία του 1980 - η οποία στην πάροδο των χρόνων μετασχηματίστηκε στην εταιρεία αναστήλωσης κλασσικών αυτοκινήτων με το όνομα Koch Klassik.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, μετά από 37 χρόνια, η Koch Klassik αποφάσισε να ανακατασκευάσει πλήρως αυτό το δημιούργημά της, που ήταν εξ αρχής και παραμένει απόλυτα νόμιμο για τη χρήση στο δρόμο. Βασίζεται στο Panda πρώτης γενιάς, το οποίο έτσι κι αλλιώς δέχθηκε από το 1980 ως και το 2003 πληθώρα μετατροπών: από τις κλασσικές Van και 4x4 μέχρι την έκδοση Italia 90 και αυτή την 6×6 Pick-up.

Η τελευταία αυτή δημιουργία του 1986 ολοκληρώθηκε παρότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής ένας από τους συνεταίρους της Koch έφυγε από τη ζωή. Το αξιοσημείωτο σε αυτή είναι ότι δεν βασίζεται στο τετρακίνητο Panda 4x4, αλλά στην βασική, εμπροσθοκίνητη έκδοση του ιταλικού citycar.

Η μετατροπή ξεκίνησε με την αποκοπή του πίσω μέρος του αμαξώματος, με την τοποθέτηση του τρίτου άξονα και με την προσθήκη του roll-bar πάνω από την καρότσα για την ενίσχυση της στιβαρότητάς του. Η Koch, επιπλέον, τοποθέτησε γυάλινη οροφή πάνω από την καμπίνα των επιβατών, και έβαψε το δημιούργημά της στο δημοφιλές εκείνη την εποχή baby blue.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Koch Klassik αποφάσισε το 2020 να αναστηλώσει πλήρως την τρελή της αυτή κατασκευή, το μοναδικό Fiat Panda 6x6 του κόσμου. Το αποσυναρμολόγησε πλήρως και ανακατασκεύασε κάθε εξάρτημά του, επιλέγοντας τώρα να το βάψει στο ασημί pastel gray και να τοποθετήσει λευκές ζάντες Mangels και μαύρο δέρμα στο εσωτερικό.

Το οδόμετρό του δείχνει 34.135 χιλιόμετρα και στο καπό του κρύβει τον κινητήρα των 903 κ.εκ., που αποδίδει -ακόμα- 45 ίππους. Εξάλλου, ο σκοπός της δημιουργίας του δεν ήταν οι επιδόσεις ή η μεταφορά φορτίων, αλλά το marketing.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φτάνουμε στο πιο εξωφρενικό από όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του εξάτροχου Panda. Για την παραχώρησή του, η Koch Klassik ζητά το ασύλληπτο ποσό των 78.000 ευρώ - ελπίζοντας πως οι συλλέκτες θα εκιμήσουν τη μελλοντική του συλλεκτική αξία, αν κρίνουν ότι αυτή υφίσταται. Διαφορετικά, ίσως το Panda 6x6 Pick-up να έχει μία θέση στην Pandelleria.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ