Το κλασσικό Fiat Panda μεταμορφώνεται σε σκληροτράχηλο off-road

Fiat Panda restomod

Ένας ιταλικός οίκος μετατροπών, με την τρομερή ονομασία Inglourious Basterds Cycles, ξεκίνησε την κατασκευή ενός restomod του παραδοσιακού Fiat Panda με άγριες εκτός δρόμου διαθέσεις.

Τα restomods, θυμίζουμε, είναι μετατροπές που βασίζονται σε αυθεντικά αμαξώματα θρυλικών αυτοκινήτων του παρελθόντος, αλλά με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανικά μέρη και ηλεκτρονικά συστήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Inglourious Basterds Cycles δεν επέλεξε -όπως πολλές άλλες εταιρείες- κάποιο φανταχτερό sportscar του παρελθόντος για το δικό της restomod, αλλά ένα ταπεινό Fiat Panda πρώτης γενιάς - που έβγαινε από το Lingotto από το 1980 μέχρι και το 2003. Πουλήθηκαν συνολικά 4,5 εκατομμύρια αντίτυπα του θρυλικού αυτού ιταλικού citycar.

Το πλάνο του ιταλικού οίκου μετατροπών, που έχει πάρει την ονομασία του από την ομόνυμη κινηματογραφική ταινία (με την ελληνική ονομασία «Άδοξοι Μπάσταρδη») του Quentin Tarantino, είναι να ανακατασκευάσει το Panda τοποθετώντας του τετρακίνηση και σύγχρονο mild-hybrid μηχανικό σύνολο.

Προς το παρόν έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο τα ψηφιακά σχέδια του Panda, όπως το οραματίζεται, αλλά φιλοδοξεί να έχει έτοιμο το φυσικό αυτοκίνητο μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Ο σχεδιασμός του τρίθυρου hatchback βασίζεται μεν στο Panda, αλλά είναι αρκετά εκσυγχρονισμένος: έχει διαφορετική οροφή, νέα μάσκα, κυκλικά φωτιστικά σώματα, πιο μυώδη φτερά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιο εντυπωσιακές του πτυχές, όμως, είναι οι θηριώδεις τροχοί του και η τεράστια απόσταση 38 εκατοστών από το έδαφος. Αυτά, μαζί με το σύστημα τετρακίνησης, τα δύο μπλοκέ διαφορικά και τις διάφορες ενισχύσεις του πλαισίου, υπόσχονται εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες, με μεγάλες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Κάτω από το καπό, η Inglourious Basterds Cycles θα τοποθετήσει μια τετρακύλινδρη μονάδα 1.2 λίτρου, ισχύος 74 ίππων, μαζί με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων (για να διατηρηθεί το οδηγικό πνεύμα της εποχής του πρώτου αυτού Panda). Ο κινητήρας αυτός θα μπορεί να συνοδεύεται και από ήπιο υβριδικό σύστημα που θα υποβοηθά τη απόδοση του θερμικού μοτέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, το εσωτερικό θα αποκτήσει αέρα πολυτέλειας, με τη χρήση δέρματος και ψηφιακών οθονών για τον πίνακα οργάνων και τα πολυμέσα. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέγουν τον τύπο και το χρώμα των δερμάτινων επενδύσεων, καθώς φυσικά και το χρωματισμό του αμαξώματος. Μια έξτρα πινελιά είναι η ενσωμάτωση στην πόρτα μιας ομπρέλας της εταιρείας Mario Talarico Ombrelli από τη Νάπολη, που παρέχει ομπρέλες στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Στόχος της Inglourious Basterds Cycles είναι, σε πρώτη φάση, να κατασκευάσει 10 αντίτυπα αυτού του εντυπωσιακού restomod του θρυλικού πρώτου Panda. Και υπολογίζει ότι η τιμή καθενός από αυτά θα κυμαίνεται στα 58.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ