Τον Αύγουστο τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi

Xiaomi Car

Ο κινεζικός γίγαντας Xiaomi είναι έτοιμος να αποκαλύψει το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που -σύμφωνα με τις φήμες- θα είναι SUV ή Sedan με εύρος τιμής από 15 μέχρι 45 χιλιάδες ευρώ.

Η Xiaomi είναι μία από τις παγκόσμιες εταιρείες λογισμικού και τηλεπικοινωνιών, μαζί με τις Apple, Sony, Google, Huawei και άλλες, που ετοιμάζονται να ανέβουν στην υπερταχεία της ηλεκτροκίνησης. Μόνο που η πρώτη θα το κάνει από φέτος, κιόλας, παρουσιάζοντας πρώτη το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στον ερχόμενο Αύγουστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι λογικό, λοιπόν, το πρώτο της τετράτροχο δημιούργημα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλο τον πλανήτη, ειδικά με το ρυθμό εξάπλωσης που έχουν τα EV, και ειδικότερα από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές που προγραμματίζουν και εκείνοι το μεγάλο τους πέρασμα στην αμιγή ηλεκτροκίνηση μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Η Xiaomi έχει ξεκινήσει ήδη την κολοσσιαία της επένδυση 10 δισεκατομμυρίων, με ορίζοντα δεκαετίας, στην ηλεκτροκίνηση. Όμως, παρότι το πρώτο της EV αναμένεται να αποκαλυφθεί τις προσεχείς εβδομάδες, εμπορικά δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο πριν από το 2024.

Αντίθετα από το «Xiaomi Car», για τον βασικό του εμπορικό αντίπαλο, το «Apple Car», δεν υφίσταται επίσημος χρονικός προσδιορισμός ούτε για την παρουσίασή ούτε, για την εμφάνισή του στους δρόμους του πλανήτη. Για την ακρίβεια, δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο από την εταιρεία αν θα είναι καν αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, ή περιορισμένων αντιτύπων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκάλυψη του Αυγούστου θα γίνει αυτοπροσώπως από τον Lei Jun, ιδρυτή της Xiaomi. Το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο από την HVST Automobile Design, η οποία είχε υπογράψει και το πρωτότυπο Maven της WM Motor. Μετά την επίσημη πρεμιέρα, θα ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης του «Xiaomi Car», καθώς και η τεράστια παγκόσμια καμπάνια προώθησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με αυτό, η Xiaomi χτίζει όλες τις δαιδαλώδεις υποδομές μαζικής παραγωγής και μαζί το τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο πώλησης των μελλοντικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Οι υποδομές επικεντρώνονται στο γιγαντιαίο εργοστάσιο της Yizhuang στην Κίνα, που θα φιλοξενεί τις γραμμές παραγωγής και επίσης το κέντρο έρευνας και εξέλιξης. Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βγουν από εκεί αναμένεται να περάσουν τις πύλες το 2024.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ