Τέλος το κινητό στο αυτοκίνητο: Έρχονται οι έξυπνες κάμερες που βλέπουν τα πάντα

Τέλος το κινητό στο αυτοκίνητο με νέες έξυπνες κάμερες 2022

Τέλος στην κακή συνήθεια χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης έρχονται να βάλουν νέες κάμερες που αξιοποιούν και την τεχνητή νοημοσύνη.

Μια νέου τύπου κάμερα βεβαίωσης παραβάσεων που είναι σχετικές με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στη Μ.Βρετανία, ένα νέο και προηγμένο σύστημα, το οποίο αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στις κακές συνήθειες των οδηγών.

Ειδικότερα οι αστυνομικές δυνάμεις στις κομητείες Devon και Cornwall της Αγγλίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση δοκιμών του νέου τύπου κάμερας, με στόχο να αξιολογήσουν την απόδοσή του συτήματος για μελλοντική ευρεία εφαρμογή στο οδικό δίκτυο της Μ.Βρετανίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα κάμερα βεβαίωσης παραβάσεων του ΚΟΚ αξιοποιεί λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για τη λειτουργία της και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει πότε ένας οδηγός αυτοκινήτου χρησιμοποιεί τα χέρια του για να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο, αν γίνεται χρήση ζώνης ασφάλειας κατά την οδήγηση, αλλά και να βεβαιώνει παραβάσεις σχετικές με τα όρια ταχύτητας σε μια περιοχή.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος αποθηκεύονται στο καταγραφικό του νέου συστήματος μόνο αν εντοπιστεί μια από τις παραπάνω παραβάσεις, μαζί με την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος.

Το νέο σύστημα που χρησιμοποιεί λογισμικό AI αποτελεί δημιουργία της νεοσύστατης αυστραλιανής εταιρείας τεχνολογίας Acusensus, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που αναγνωρίζει τέτοιου είδους καταστάσεις.

Το σύστημα καμερών, που έχει τοποθετηθεί για την περίσταση σε αυτοκίνητο, θα δοκιμαστεί από τις αστυνομικές αρχές της Αγγλίας τους επόμενους δύο μήνες, ενώ δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης και σε σταθερές υποδομές του οδικού δικτύου. Οι Βρετανοί θέλουν να το αξιοποιήσουν όχι ως ένα ακόμη εισπρακτικό μέσο, όπως αναφέρουν, αλλά ως ένα μέσο αποτροπής από την κακή και πολύ επικίνδυνη συνήθεια του να κρατά ένας οδηγός το κινητό του όταν οδηγεί. Δείτε το ακόλουθο ρεπορτάζ από τις δοκιμές του συστήματος στην Αυστραλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ