Τέλος το Kia Rio από την Ευρώπη

KIA Rio

Μία ακόμα πρόταση του ομίλου Hyundai-Kia πρόκειται να πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, παραμένοντας -παρά το προσιτό προφίλ της- σε ρηχά νερά στον κρίσιμο τομέα των πωλήσεων.

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στην πορεία του Kia στην αγορά της Ευρώπης σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Μετά από δύο δεκαετίας παρουσίας στη γηραιά ήπειρο και τέσσερις γενιές, το Kia Rio θα καταργηθεί από την ευρωπαϊκή γκάμα της κορεατικής φίρμας, ενώ δεν θα υπάρξει και αντικαταστάτης του στην κατηγορίας των αυτοκινήτων πόλης (B-Segment).

KIA Rio
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση για την κατάργηση του Kia Rio έρχεται μετά από μια χρονιά στην οποία το κορεατικό μοντέλο σημείωσε νέα, σημαντική πτώση πωλήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φτάνοντας μόλις τις 32.506 μονάδες, όταν το Opel Corsa ξεπέρασε τις 164.000 πωλήσεις.

Αντίστοιχη ήταν και η επίδοση του Kia Rio στη χώρα μας. Ειδικότερα το 2022, πωλήθηκαν 370 αντίτυπα του αυτοκινήτου, τερματίζοντας στην 15η θέση της κατηγορίας του και σε απόσταση σχεδόν 5.500 αυτοκινήτων από την κορυφή και το Toyota Yaris.

KIA Rio

Η απόφαση της Kia βέβαια δεν στηρίζεται μόνον στις κακές επιδόσεις του Rio στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και στη δυσκολία των αυτοκινητοβιομηχανιών να διατηρήσουν στη γραμμή παραγωγής προσιτά αυτοκίνητα, τα οποία θα κληθούν σύντομα να προσαρμοστούν στις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 7.

Το επιπλέον κόστος το οποίο θα προκύψει από τη διαδικασία αυτή για τους κατασκευαστές καθιστά ασύμφορη τη διατήρηση μικρών και προσιτών αυτοκινήτων στη γραμμή παραγωγής, ενώ με δεδομένο το πέρασμα στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, το μέλλον των σημερινών αυτοκινήτων πόλης καθίσταται αυτομάτως αβέβαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ