Γιατί οι ιδιοκτήτες Hyundai δεν μπορούν να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητα τους -Ο λόγος πίσω από το «μπλόκο»

Hyundai Tucson US

Ορισμένα μοντέλα των Hyundai και Kia δεν φέρνουν μεγάλες «αντιστάσεις» στους κλέφτες, με αποτέλεσμα αρκετές μεγάλες ασφαλιστικές να μην δέχονται να τα καλύψουν για κλοπή.

Εάν το Hyundai ή το Kia σας διαθέτει το κλασικό κλειδί που τοποθετούμε στον διακόπτη της ανάφλεξης, να ξέρετε ότι μπορεί να κάνει «φτερά» με μεγάλη ευκολία. Όπως είναι ήδη γνωστό και από διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα σταυροκατσάβιδο και ένα καλώδιο με βύσμα USB είναι υπεραρκετά για να κλαπεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τις αστυνομικές Αρχές των πόλεων Columbus, Ohio και Denver, με τις ασφαλιστικές εταιρείες σε αυτές τις περιοχές να μην αντέχουν άλλο την ενασχόληση με αυτό το θέμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένες μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως οι State Farm και Progressive, αρνούνται πλέον να ασφαλίσουν αρκετά μοντέλα των Hyundai και Kia σε αυτές τις πόλεις, ενώ πλέον σκέφτονται να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση και για άλλες ασφαλιστικές.

Kia Soul 1

Σε ανακοίνωση της ασφαλιστικής Progressive, επιβεβαιώνεται ότι δεν εκδίδει πλέον νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια για ορισμένα μοντέλα των Hyundai και Kia που κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες πόλεις. «Λόγω του μεγάλου κινδύνου κλοπής που παρουσιάζουν ορισμένα αυτοκίνητα των Hyundai και Kia, καθίσταται δύσκολη η ασφάλισή τους, επομένως σε ορισμένες περιοχές της χώρας έχουμε προσαρμόσει τα κριτήρια αποδοχής για αυτά τα μοντέλα», είπε ο εκπρόσωπος της.

Τα Μ.Μ.Ε. των Η.Π.Α. ζήτησαν και την άποψη της State Farm για αυτό το θέμα, η οποία παρουσίασε αναλυτικά τα δεδομένα της εγκληματικότητας, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ορισμένα μοντέλα των Hyundai και Kia δεν μπορούν να ασφαλιστούν πλέον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής, διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο St. Louis του Missouri και στο Denver του Colorado έχουν αναφέρει ότι αρκετοί ιδιοκτήτες μοντέλων της Hyundai και της Kia σε αυτές τις πόλεις, έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες και άρνηση για την ασφαλιστική τους κάλυψη, ακόμα και εάν τα μοντέλα που οδηγούν δεν διαθέτουν κλασικό κλειδί που μπαίνει στον διακόπτη ανάφλεξης.

Hyundai Elantra 2

Δύο δημοσιογράφοι που ζουν στο Denver προσπάθησαν να λάβουν προσφορά ασφάλισης για ένα νέο Kia Soul και η Progressive αρνήθηκε. «Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν για το μοντέλο, δεν είμαστε σε θέση να σας κάνουμε προσφορά αυτή την στιγμή», δήλωσε η ασφαλιστική.

Όσοι γίνονται δεκτοί από τις δύο ασφαλιστικές εταιρείες, είναι βέβαιο ότι πληρώνουν αρκετά περισσότερα για τις ίδιες καλύψεις. Μάλιστα, ένας κάτοικος του St. Louis μίλησε στα τοπικά Μέσα, ο Jay Zunich, και ανέφερε ότι η ασφαλιστική Progressive του ζητά 350 δολάρια το μήνα για να ασφαλίσει ένα Hyundai Elantra του 2020, παρόλο που διαθέτει κουμπί εκκίνησης του κινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μοντέλα των Hyundai και Kia που πλήττονται από αυτό το γεγονός, αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό κλοπών σε πολλές μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α.. Στο Columbus του Ohio, το 38% όλων των κλεμμένων αυτοκινήτων είναι μοντέλα της Hyundai και Kia. Στο Los Angeles, το ποσοστό ανέρχεται στο 20%.

Kia Soul 2

Το αστυνομικό τμήμα του Los Angeles έχει εκδώσει προειδοποίηση που δίνει οδηγίες στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, να εγκαταστήσουν διάφορα αποτρεπτικά μέσα, όπως GPS tracker, αντικλεπτικά μπαστούνια κ.α. Μάλιστα, ένας επίσημος έμπορος αυτοκινήτων προσφέρει το δικό του Bluetooth immobilizer για τα αυτοκίνητα που πουλάει, ενώ μερικές πόλεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να μηνύσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα άμεσα.

Οι Hyundai και Kia, έχουν κάνει ελάχιστα για να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η Hyundai δώρισε 80 κλειδαριές τιμονιού στην αστυνομία του Cleveland και τώρα προσφέρει ένα κιτ ασφαλείας. Το τελευταίο κοστίζει έως και 500 δολάρια, φέρεται να δυσκολεύει κάπως του κλέφτες και να αποτρέπει την ευκολία με την οποία τα Hyundai και Kia κάνουν «φτερά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Μέσα Ενημέρωσης απευθύνθηκαν στις Hyundai και Kia να σχολιάσουν το γεγονός, με τις δύο εταιρείες να στέλνουν μια παρόμοια ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας την κατάσταση και λέγοντας ότι αισθάνονται άσχημα για την απόφαση των ασφαλιστικών State Farm και Progressive.

Hyundai Elantra 3

«Η Hyundai Motor America εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση των ασφαλιστικών και τον αντίκτυπο που έχει στους πελάτες των αυτοκινήτων μας, και ελπίζουμε να είναι προσωρινή. Τα αυτοκίνητα Hyundai που παράγονται από τον Νοέμβριο του 2021 διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό immobilizer κινητήρα, στοιχείο που υφίσταται εδώ και καιρό στα μοντέλα με σύστημα εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί. Επιπλέον, η Hyundai έχει ξεκινήσει μία σειρά ενεργειών για να μειώσει την συχνότητα των αξιώσεων που σχετίζονται με τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης μίας ενημέρωσης του λογισμικού που θα είναι διαθέσιμη δωρεάν από τον επόμενο μήνα. Ταυτόχρονα, η Hyundai παρέχει δωρεάν κλειδαριές τιμονιού σε επιλεγμένες υπηρεσίες της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, για διανομή στους κατοίκους των περιοχών που κατέχουν ή νοικιάζουν τα επηρεαζόμενα μοντέλα. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να φέρουν τα οχήματά τους σε έναν τοπικό επισκευαστή Hyundai για την αγορά και την εγκατάσταση ενός αντικλεπτικού κιτ. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία στους πελάτες που επηρεάστηκαν.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[Πηγές: The Drive, Progressive, State Farm, Kia America, Hyundai Motor America, Auto Moto und Sport]

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ