Ποιος κατασκευαστής πουλάει έξτρα ακόμα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου;

Κλειδί αυτοκινήτου

Μετά το σετ καπνιστή ή αν προτιμάτε το τασάκι, τώρα στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού έρχονται να προστεθούν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει πρόσωπο επιχειρώντας με κάθε τρόπο να αφήσει πίσω της το… αμαρτωλό παρελθόν της.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της προσπάθειας εκσυγχρονισμού, ουκ ολίγα εξοπλιστικά και μη χαρακτηριστικά θυσιάστηκαν, χάνοντας τη θέση τους στον κατάλογο του βασικού εξοπλισμού.

Το παράδειγμα του πατροπαράδοτου σετ καπνιστή (βλέπε τασάκι-αναπτήρας) είναι ενδεικτικό, όχι όμως και το μοναδικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το… τασάκι, λοιπόν, η πολυδιαφημισμένη Tesla του περίφημου Elon Musk αποφάσισε να καταργήσει και την εθιμοτυπική παράδοση του κλειδιού στους περήφανους ιδιοκτήτες των μοντέλων της.

Για την ακρίβεια δεν αποφάσισε να καταργήσει τα κλειδιά αλλά να τα… μεταθέσει από τη λίστα του βασικού εξοπλισμού σε εκείνη του προαιρετικού.

Η αρχή έγινε από τα πιο «προσιτά» μοντέλα της καλιφορνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας και ειδικότερα τα Model 3 και Model Y, ωστόσο, η Tesla αποφάσισε ότι το κλειδί δεν ταιριάζει ούτε στην… ιδιοσυγκρασία των μεγαλύτερων και κατά πολύ ακριβότερων Model S και Model X.

Αντ’ αυτού, η Tesla παρέχει τη γνωστή στους έχοντες και κατέχοντες κάρτα και τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αξιοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο.

Στην… απίθανη περίπτωση, πάντως, που κάποιος υποψήφιος ιδιοκτήτης Tesla θέλει να κρατήσει στα χέρια του το κλειδί του αυτοκινήτου, η παρέα του Elon Musk δεν πρόκειται να το χαλάσει το χατήρι παραδίδοντας την πέτρα του σκανδάλου έναντι μόλις 175 δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειδί, λοιπόν, με το αζημίωτο εφεξής για όλα τα μοντέλα της Tesla, η οποία διαθέτει αν μη τι άλλο τον τρόπο ώστε να κάνει τους πελάτες να βάζουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ