ΚΙΑ: Τα πρώτα οχήματα υδρογόνου θα είναι στρατιωτικά

KIA Military Hydrogen

Η Kia, σε αντίθεση με τη Hyundai με την οποία μοιράζονται την ίδια στέγη, δεν αναμένεται να παρουσιάσει πριν το 2028 το πρώτο της επιβατικό αυτοκίνητο υδρογόνου - όμως, θα υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία νωρίτερα για τα στρατιωτικά της οχήματα.

Έτσι, θα έχει απόσταση μίας ολόκληρης δεκαετίας από τη Hyundai σχετικά με το πρώτο της αυτοκίνητο που θα παίρνει την ενέργειά του από κυψέλες υδρογόνου, δεδομένου ότι το Hyundai Nexo διατίθεται στην αγορά ήδη από το 2018. Επιπλέον, πρόσφατα στην εκδήλωση «Hydrogen Wave» η Hyundai παρουσίασε το sport sedan πρωτότυπο Vision FK, μεταξύ πολλών ακόμα υδρογονοκίνητων πρωτοτύπων, για το εγγύς μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Kia τώρα προχώρησε σε μια αντίστοιχη εκδήλωση στη Νότιο Κορέα, με την ονομασία «Hydrogen Mobility Show». Στο πλαίσιό της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Song Ho-Sung, επιβεβαίωσε ότι η τεχνολογία υδρογόνου θα χρησιμοποιηθεί από την Kia αρχικά για στρατιωτικά οχήματα, και από το 2028 για επιβατικά - σε πρώτη φάση σε αμαξώματα τύπου SUV και MPV.

Η Kia σκοπεύει σταδιακά να μεταμορφώσει την πλειάδα των στρατιωτικών της οχημάτων σε υδρογονοκίνητα, ξεκινώντας από τα μικρότερα οχήματα των αξιωματικών και φτάνοντας μέχρι τα βαριά φορτηγά και τα οχήματα που φέρουν οπλικά συστήματα. Επιπλέον, η Kia θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του υδρογόνου και για τις γεννήτριες που χρησιμοποιεί ο στρατός.

Η χρήση των κυψελών υδρογόνου στο στρατό είναι πιο εύκολη, δεδομένου ότι τα οχήματα έχουν τη βάση τους σε συγκεκριμένα σημεία, και είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί ο ανεφοδιασμός τους - τουλάχιστον εν καιρώ ειρήνης. Επίσης, ο ανεφοδιασμός γίνεται σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με τη φόρτιση των μπαταριών, ενώ φυσικά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μηδενικοί ρύποι της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ