Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας: Ποια οχήματα είχε η ΕΛΒΟ στο περίπτερό της

storm rider defea

Τα StormRider και Hyrax, θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού παραγωγής Plasan, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους, οι συμμετέχοντες την διεθνή έκθεση DEFEA (άμυνας και ασφάλειας).

Το ελαφρά θωρακισμένο, ευκίνητο, 4X4, Hyrax, βάρους 4,8 τόνων, εγκαινιάζει μια νέα αντίληψη για τα μικρά οχήματα μεταφοράς. Μεταφέρει μέχρι και 8 άτομα, ενώ ανταποκρίνεται σε επιφάνειες με κλίση έως και 80% και πλευρική κλίση έως 54%. Η στρατιωτική του έκδοση επιδέχεται ηλεκτρονικό, μέσα από την καμπίνα, χειρισμό των όπλων του, είτε πρόκειται για το Mini Samson ή Light RCWS EB5. To Ηyrax βασίζεται στο γνωστό σασί της Mercedes G - Wagon.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
hyrax

Στην Έκθεση, το Hyrax παρουσιάζεται μαζί με το παντοδαπούς εδάφους ηλεκτρικό τρέιλερ φόρτου μάχης,  ATeMM (All-Terrain electric Mission Module) 200 ΗΡ, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες ενέργειας σε συνθήκες δράσης, όντας αυτοφορτιζόμενο εν κινήσει. Συνδεόμενο με το όχημα, το ATeMM μετατρέπει τα 4Χ4 σε 6Χ6, διατηρώντας την ίδια ευελιξία και χαρακτηριστικά οδηγικής επίδοσης. 

storm rider
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο StormRider με συμπαγή θωρακισμένη άτρακτο, έρχεται να πλαισιώσει και εξελίξει την οικογένεια των SandCat FoV (family of vehicles) οχημάτων της Plasan, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία από νάρκες, ενώ η θωράκιση του προβλέπει 6 θυρίδες χρήσης όπλων (firing ports), προκειμένου το πλήρωμα να παραμένει αξιόμαχο όντας προστατευμένο και εν κινήσει. Η διαμόρφωσή της καμπίνας είναι τέτοια ώστε με άνεση να μπορούν να μεταφερθούν τουλάχιστον 10 άτομα επιπλέον του οδηγού. 

Σχετικά με το SK Group 

Το SK Group είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αμυντικός όμιλος στο Ισραήλ, με εγκαταστάσεις σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ασία, Λατινική Αμερική και τώρα στην Ευρώπη στην ΕΛΒΟ. Το Group ασχολείται παράλληλα με την real estate ανάπτυξη. To SK Group εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, και έχει εμπειρία στην ιδιωτικοποίηση και στη μεταφορά τεχνολογίας, ενώ επενδύει σε R&D και νέες τεχνολογίες. Το SK Group περιλαμβάνει την IWI- έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πυροβόλων και φορητών όπλων, την Meprolight - μια παγκόσμια δύναμη σε ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και εφαρμογές λέιζερ, την Camero-Tech- παγκόσμια πρωτοπόρο στις λύσεις Sense-Through-The-Wall (STTW), την Uni-Scope - με ευρεία εμπειρία στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση περισκοπίων για θωρακισμένα οχήματα, την , Israel Shipyards- με αντικείμενο την κατασκευή και επισκευή εμπορικών και πολεμικών πλοίων και ένα διεθνές λιμάνι, και πολλά άλλα.

sandcat
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την Plasan

Η Plasan είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα εφαρμογών επιβίωσης και θωράκισης για τις Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις Ασφαλείας. Με εκτεταμένη εμπειρία στο πεδίο της μάχης και εξειδίκευση σε συστήματα και υλικά αυτοκινήτων, η εταιρεία παρέχει λύσεις για την υποστήριξη των πιο σύνθετων απαιτήσεων. Η Plasan προσφέρει μια ποικιλία παροχών προστασίας οχημάτων, περιλαμβανομένων προηγμένων θωρακίσεων αμαξωμάτων, όπως η οικογένεια οχημάτων SandCat, το Hawkei και άλλα θωρακισμένα τακτικά οχήματα. Οι ολοκληρωμένες δυνατότητές της περιλαμβάνουν σχεδιασμό, ανάπτυξη, προσομοίωση, δοκιμή, παραγωγή και ολοκλήρωση.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα νέα οχήματα του ελληνικού στρατού;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ