Ποιου Tesla τα φρένα κοστίζουν 18.000 ευρώ;

Tesla brakes

Με κόστος απόκτησης που φτάνει στα επίπεδα τιμής ενός μικρού SUV, η Tesla αποκάλυψε το έξτρα σύστημα πέδησης για το Model Plaid S των 1.020 ίππων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Model Plaid S Plaid είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως συστήματος κίνησης, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα και τελική που φτάνει έως τα 322 χλμ./ώρα -αυτονομία έως 637 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις του αμερικάνικου ηλεκτρικού sedan μοιάζουν ακόμη πιο εντυπωσιακές αν λάβει κανείς υπόψη και το βάρος των 2,16 τόνων και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τέτοιες επιδόσεις απαιτούν και ένα ανάλογο σύστημα πέδησης.

Για εκείνους που βρίσκουν τα στάνταρ φρένα του το Model Plaid S κατώτερα των περιστάσεων, η Tesla παρουσίασε ένα νέο προαιρετικό set κεραμικών δίσκων και δαγκανών, ειδικά σχεδιασμένων για το ηλεκτρικό της μοντέλο, με τιμή στις Η.Π.Α. που φτάνει σχεδόν στο 16,5% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου!

Tesla Model S

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, το προαιρετικό σύστημα πέδησης σχεδιάστηκε «για την απόλυτη εμπειρία σε πίστα» και προσφέρει σταθερότητα στην απόδοση σε παρατεταμένη χρήση. Αυτό είναι το πρώτο trackday «αξεσουάρ» που παρουσιάζει η Tesla για το πανίσχυρο μοντέλο της, που αν και δεν έχει σχεδιαστεί για περιβάλλον πίστας, έχει καταφέρει να σπάσει μερικά ρεκόρ σε σιρκουί, επωφελούμενο και της τεράστιας ισχύος του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σετ αποτελείται από δύο εμπρός κεραμικούς δίσκους με διάμετρο στα 410 χλστ. και πάχος στα 40 και δύο πίσω δίσκους ίδιας διαμέτρου αλλά με μικρότερο πάχος στα 32 χλστ. Οι εμπρός δίσκοι συνεργάζονται με νέες μονομπλόκ σφυρήλατες δαγκάνες έξι εμβόλων και οι πίσω με 4πίστονες, ενώ στο σετ περιλαμβάνονται τόσο τα τακάκια όσο και το διαφορετικό υγρό για το κύκλωμα των φρένων.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το σετ που είναι συμβατό μόνο με τις ζάντες "Arachnid" των 21 ιντσών, θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, ως το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου κιτ που θα κάνει το Model Plaid S πιο ευχάριστο στις πίστες όλου του κόσμου.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ