Αποκάλυψη για το εντυπωσιακό Polestar 5 (Video)

Polestar 5

Η Polestar παρουσίασε εμμέσως, με ένα teaser video, το ηλεκτρικό GT που προετοιμάζει για το 2024, καθώς και τη σχεδιαστική φιλοσοφία της νέας γενιάς των μοντέλων της που θα ακολουθήσουν την προσεχή τριετία.

Πριν από το Polestar 5 η σουηδική εταιρεία, το παρακλάδι της Volvo που επικεντρώνεται σε περισσότερο σπορ και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα παρουσιάσει μέσα στο 2022 το Polestar 3, που είναι μια πιο σπορτίφ παραλλαγή του Volvo XC90, και το 2023 το Coupe-SUV Polestar 4. Παράλληλα, θα συνεχίσει να παράγεται και το τρέχον hatchback Polestar 2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Polestar 5 που αποκάλυψε η εταιρεία στο teaser video φέρεται να μην απέχει ιδιαίτερα από την έκδοση παραγωγής του 2024 - όμως θα υπάρξουν αναμφίβολα κάποιες αλλαγές.Η φιλοσοφία και οι επιδόσεις του είναι τέτοιες, που η Polestar φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί με αυτό την Porsche Taycan, το Audi E-Tron GT και το Tesla Model S.

Βασίζεται στο περσινό πρωτότυπο Precept, από το οποίο υιοθετεί σχεδόν αυτούσιο το σχεδιασμό, αλλά όχι και τις πλευρικές κάμερες -που έχουν τώρα αντικατασταθεί από παραδοσιακούς καθρέπτες- ούτε τις αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες. Κατά συνέπεια, διαθέτει και μεσαία κολόνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί λίγο χαμηλότερα η μικρή πτέρυγα στην απόληξη της οροφής, αλλά μπροστά της έχει παραμείνει η τεράστια ηλιοροφή. Στο ίδιο σημείο, προς το παρόν δεν είναι σαφές αν θα υπάρχει κρύσταλλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ή αν ο οδηγός θα βλέπει προς τα πίσω μόνο με τη χρήση καμερών.

Στο εσωτερικό, αν και δεν υπάρχει εικόνα προς το παρόν, θα κυριαρχεί μια μεγάλων διαστάσεων και κάθετα τοποθετημένη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, όπως και στο Percept. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει διαγώνιο 15 ιντσών, και θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android Automotive OS.

Φυσικά ο πίνακας οργάνων θα είναι επίσης ψηφιακός, πιθανότατα με διάσταση 12,5 ιντσών.Ο πίσω χώρος θα είναι αρκετός για δύο ακόμη επιβάτες, ή πιθανώς και για τρεις αν η Polestar επιλέξει να μην τοποθετήσει κεντρική κονσόλα ανάμεσα στους πίσω επιβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ