Συνεργασία-μαμούθ Τουρκίας και Ρωσίας για την κατασκευή αυτοκινήτων

tourkia rossia sinergasia autokinito

Αποφασισμένες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με φόντο την κατασκευή αυτοκινήτων φαίνεται πως είναι η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μια συνεργασία που θα μπορούσε να αλλάξει εκ βάθρων τον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών, με πρωταγωνιστές την Τουρκία, το Ιράν και τη Ρωσία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει πληγεί από το εμπάργκο των Δυτικών.

«Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα συγκρότησης τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών εξαρτημάτων των τριών αυτών χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της Ένωσης Κατασκευαστών Ανταλλακτικών Αυτοκινήτου του Ιράν, Mohammadreza Najafi-Manes, όπως επισημαίνει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, IRNA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα τρία εμπλεκόμενα μέρη θεωρούν πως μέσω της σύμπραξης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προϊόντα που θα απευθύνονται σε μια τεράστια αγορά, άνω των 800 εκατομμυρίων κατοίκων, εφόσον συμπεριληφθούν και οι γειτονικές χώρες τους.

Την ιδέα της τριμερούς συνεργασίας φαίνεται πως συνέλαβε η Τουρκία, με τη Ρωσία, η οποία έχει πληγεί από τα πακέτα κυρώσεων της Δύσης εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, να εκφράζει αμέσως το ενδιαφέρον της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιεύματα, η Ρωσία ήδη έχει απευθυνθεί στο Ιράν για την προμήθεια εξαρτημάτων για αυτοκίνητα στα οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει πρόσβαση, με αποτέλεσμα να κατασκευάζει… απαρχαιωμένα οχήματα. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

τουρκία αυτοκινητοβιομηχανία

Όσο, λοιπόν, το εμπάργκο κλονίζει την παραγωγική δραστηριότητα των Ρώσων, η σύναψη συμφωνίας μεταξύ των τριών χωρών για συνέργεια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα μπορούσε να επισπευσθεί. «Αυτή η ιδέα (για συνεργασία) θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα», επιβεβαιώνει ο Mohammadreza Najafi-Manes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα οφέλη που θα προσέδιδε η συμμαχία, ο Nafaji-Manes επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες θα είχαν επάρκεια όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων, ενώ θα δημιουργούνταν νέοι εξαγωγικοί προορισμοί.

Η Τουρκία εξάγει σε ετήσια βάση ανταλλακτικά αυτοκινήτων συνολικής αξίας 12 δισ. δολαρίων (11,64 δισ. ευρώ), την ίδια ώρα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ιράν το 2021 παρήγαγαν 893.298 οχήματα.

Σημειώνεται ότι το Ιράν είχε επίσης «στραγγαλιστεί» από τις κυρώσεις τον ΗΠΑ που επιβλήθηκαν το 2018 μετά την μονομερή αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

ρωσία αυτοκινητοβιομηχανία

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ