Συλλεκτικός σκαραβαίος ξαναπαίρνει τη ζωή του πίσω

VW Beetle

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξαφνικά ανακαλύπτονται ξεχασμένοι τετράτροχοι «θησαυροί» μέσα σε αποθήκες, μάντρες ή αχυρώνες. Άλλη μια τέτοια περίπτωση είναι και η συγκεκριμένη του παρατημένου Volkswagen Beetle της φωτογραφίας.

Αυτό το υπέροχο σκαθάρι του 1950 με το διπλό τζάμι πέρασε τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του πάνω σε ένα τρέιλερ, χωρίς να έχει μετακινηθεί καθόλου. Η εικόνα του είναι αξιοπρεπέσταστη, τόσο μέσα όσο και έξω, και φυσικά έχει μεγάλη προοπτική για μια πλήρη και πετυχημένη αποκατάσταση.VW Beetle b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο αυτοκίνητο είχε παρουσιαστεί ως κλασικό όχημα μέσα στις σελίδες του περιοδικού Hot VWs, το 1984. Κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1980 φαίνεται πως είχε ανακατασκευαστεί, αλλά από τότε και μετά το πιθανότερο σενάριο είναι πως συντηρήθηκε κυρίως μέσα σε εσωτερικούς χώρους, αφού οι φθορές δεν είναι τόσο εκτεταμένες.

Το αμάξωμα δείχνει καθαρό από σκουριές, ενώ το χρώμα του είναι το εργοστασιακό. Η καμπίνα στέκεται μια χαρά, έχοντας μονάχα λίγα γδαρσίματα στο ταμπλό. Μηχανικά, εικάζουμε πως θα χρειαστεί κάποιες εργασίες, διότι αν και εφόσον υπάρχει ακόμα το μοτέρ των 1,1 λίτρων κάτω από το καπό, έχει να λειτουργήσει από το 2010.

VW Beetle c

Πόσο σπάνιο είναι όμως ένα «κατσαριδάκι» με διαιρούμενο τζάμι; Μπορεί να μην είναι τόσο όσο ένα cabrio του 1956, αλλά αν υπολογίσει κανείς ότι εν έτει 1950 κατασκευάστηκαν μόνο 90.000 μονάδες, πόσα από αυτά να διασώζονται στις μέρες μας, σε τόσο καλή κατάσταση; Και σίγουρα είναι πολύ σπανιότερο από τους μεταγενέστερους σκαραβαίους, που παράχθηκαν σε κάποια εκατομμύρια αντίτυπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ