Επιστρέφει το VW Scirocco

VW Scirocco η επιστροφή 2022

Το 2017 σήμανε και το τέλος της παραγωγής για το τρίτης γενιάς VW Scirocco με το κενό του να μην αναπληρώνεται στη γκάμα των Γερμανών. Θα μπορούσε άραγε να επιστρέψει στο μέλλον;

Προερχόμενο από μία εποχή όπου τα τρίθυρα hatchback αμαξώματα ήταν ακόμη ιδιαίτερα δημοφιλή και είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, το τρίτης γενιάς Scirocco δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην λαίλαπα των SUV που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά και κατηγορία μεγέθους στους τέσσερεις τροχούς.

Έτσι το 2017, η τρίτη γενιά του τρίθυρου hatchback της γερμανικής εταιρείας σταμάτησε να παράγεται, με την Volkswagen να μην ανακοινώνει ένα νέο ομώνυμο μοντέλο που θα το διαδεχόταν στη γκάμα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Scirocco είναι βέβαια ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και στις τρεις γενιές τους και μνημονεύεται ακόμη από τους φίλους της γερμανικής εταιρείας που ονειρεύονται μια επιστροφή έκπληξη.

Δεδομένων των σημερινών προτιμήσεων και αναγκών του αγοραστικού κοινού, αλλά και των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Volkswagen αναφορικά με τα μελλοντικά της πλάνα, η πιθανότητα επιστροφής του Scirocco, με τις προδιαγραφές που χαρακτήριζαν τις τρεις προηγούμενες γενιές του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σκέψη που την κάνουν μόνο οι ρομαντικοί της αυτοκίνησης.

Ωστόσο, αν ένα τρίθυρο Scirocco έκανε εντυπωσιακά την εμφάνισή του στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας στο άμεσο μέλλον, θα μπορούσε ίσως να μην απέχει και πολύ σε σχεδίαση έναντι των ψηφιακά επεξεργασμένων εικόνων που βλέπετε στις οθόνες σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι της ρώσικης ιστοσελίδας Kolesa προσπάθησαν να φανταστούν πώς θα ήταν η τέταρτη γενιά του Scirocco. Πήραν ως βάση τις ομολογουμένως διαχρονικές γραμμές του τελευταίου σπορ hatchback των Γερμανών και πρόσθεσαν σε αυτές σχεδιαστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μοντέλα από την υπάρχουσα γκάμα της.

Στο εμπρός μέρος και ειδικότερα στα φωτιστικά σώματα, φαίνονται άμεσα οι σχεδιαστικοί δεσμοί του υποτιθέμενου νέου Scirocco με τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών ID μοντέλων της VW, ενώ για τη σχεδίαση του προφυλακτήρα, τις «υπηρεσίες» του έχει προσφέρει η τρέχουσα γενιά του Golf και συγκεκριμένα οι εκδόσεις GTE/GTI.

Το παραπάνω ισχύει και για τον προφυλακτήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος προέρχεται επίσης από τις σπορ εκδόσεις του Golf, ενώ τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα έχουν σαφείς αναφορές στη σειρά ID.

Το τελικό αποτέλεσμα των Ρώσων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλόγουστο αν και μάλλον δεν είναι αρκετό για να πείσει την Volkswagen να φέρει ξανά στην παραγωγή το Scirocco, τουλάχιστον όχι με αυτή τη μορφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: kolesa.ru

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ