Στο φως οι πρώτες «κατασκοπευτικές» εικόνες του Tesla Model 2

Tesla Model 2 Spy photos

Το νέο, μικρό και πιο προσιτό Tesla βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών εξέλιξής του, καθώς η καλιφορνέζικη εταιρεία αναμένεται να δώσει επίσημες πληροφορίες για αυτό στις αρχές Μαρτίου.

Οι «κατασκοπευτικές» αυτές εικόνες που εξασφάλισε το κινεζικό δίκτυο Autospy.net αποκαλύπτουν ένα συμπαγές SUV, στο οποίο το έντονο καμουφλάζ δεν κρύβει τη σιλουέτα που παραπέμπει καταφανώς στο Mazda CX-30.

Όμως, διάφορα στοιχεία του πρωτοτύπου αυτού -όπως τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα που είναι ίδια με του Model Y, οι ζάντες και οι δαγκάνες των φρένων με την επιγραφή Tesla- αφήνουν να εννοηθεί ότι πιθανώς πρόκειται για το νέο Tesla Model 2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομοιότητα με το Mazda CX-30 σημαίνει ότι το μήκος του πρωτοτύπου αυτού ενδεχομένως είναι περίπου 4,4 μέτρα, δηλαδή στις διαστάσεις των C-SUV. Το μήκος αυτό δεν ταιριάζει και τόσο με τις υποψίες και εικασίες των τελευταίων μηνών, που έκαναν λόγο για ένα μικρότερο Tesla.

Ούτε ταιριάζουν και οι πληροφορίες που βγαίνουν τώρα στο φως, ότι το Model 2 θα κοστίζει από 35 χιλιάδες ευρώ και πάνω, με τα δημοσιεύματα του πρόσφατου παρελθόντος που ανέφεραν ότι η τιμή του ενδέχεται να πέσει ακόμη και στις 25 χιλιάδες ευρώ.

Τα δημοσιεύματα αυτά βασιζόταν στη νέα, πολύ πιο προσιτή «ηλεκτρική» πλατφόρμα που εξελίσσει το τελευταίο διάστημα η Tesla. Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές και έγκυρες πληροφορίες για την πλατφόρμα αυτή, και για το νέο Model 2 (αν εντέλει ονομαστεί έτσι) θα προκύψουν στις 2 Μαρτίου 2023, στην καθιερωμένη «Ημέρα Επενδυτών» που διοργανώνει η εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο σίγουρο, μέχρι τότε, είναι ότι το νέο, μικρότερο Tesla θα τοποθετηθεί κάτω από τα Model 3 και Model Y, τόσο από άποψη μεγέθους όσο και τιμής. Κατά τα άλλα, φημολογείται ότι θα έχει δύο εκδόσεις μπαταρίας, μία πιο προσιτή με αυτονομία περί τα 350 χιλιόμετρα και μία ακριβότερη με μεγαλύτερη μπαταρία για την κάλυψη μέχρι και 500 χιλιομέτρων με κάθε πλήρη φόρτιση. Επίσης, ακούγεται πως θα έχει και αυτό μια έκδοση επιδόσεων με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Πολλές από τις απορίες αυτές αναμένεται να λυθούν την επόμενη εβδομάδα, στις αρχές Μαρτίου, από την ίδια την καλιφορνέζικη εταιρεία. Πέραν της νέας της πλατφόρμας για μικρότερου μεγέθους αυτοκίνητα, αναμένεται να δώσει πληροφορίες και για την αναβάθμιση του Model 3, αλλά και για την έναρξη της παραγωγής του Cybertruck.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ