Έρχεται αναβαθμισμένο Tesla Model 3 με 700 χλμ. αυτονομίας

Tesla Model 3

Σημαντική αναβάθμιση αναφορικά με την μπαταρία του αναμένεται να δεχθεί το Tesla Model 3 , η οποία και θα αυξήσει ανάλογα την εκτιμώμενη αυτονομία του.

Ειδικότερα και σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης, η αμερικάνικη εταιρεία ετοιμάζεται για να λανσάρει σύντομα στην αχανή εγχώρια αγορά το Tesla Model 3 με μια νέα συστοιχία μπαταριών που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αυτονομία του.

Οι αλλαγές που θα υιοθετήσει η Tesla στο Model 3 που παράγεται στο κινέζικο Gigafatory εστιάζουν κυρίως στη συστοιχία των μπαταριών του. Η υπάρχουσα θα δώσει τη θέση της σε μία πιο προηγμένη με ελαφρώς διαφορετική χημεία (M3P από LFP), η οποία και θα οδηγήσει στην αύξηση της ενεργειακής της χωρητικότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος τύπος μπαταρίας παρουσιάζει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και αυτό σημαίνει περισσότερες kWh για το ίδιο βάρος έναντι της συστοιχίας που θα αντικαταστήσει στο Model 3. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ενεργειακή χωρητικότητα θα φτάσει στις 210 Wh/κιλό που αποτελεί και αύξηση της τάξης του 15%. Η βελτιωμένη χωρητικότητα χωρίς να αυξηθεί μάλιστα το βάρος έγινε εφικτή χωρίς να υπάρξει ανάλογη αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Με την τοποθέτηση των νέων μπαταριών η αυτονομία του Model 3 εκτιμάται ότι θα αυξηθεί περίπου κατά 10 %. Έτσι οι σημερινές εκδόσεις του Model 3 RWD και Long Range, οι οποίες παράγονται στο εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη και έχουν επίσημη εκτιμώμενη αυτονομία στα 675 και 556 χλμ. αντίστοιχα, θα φτάσουν τώρα στα 700 και 600 χλμ. αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα συστοιχία μπαταριών που βρίσκεται ήδη σε παραγωγή από την κατασκευάστρια CATL θα ξεκινήσει να τοποθετείται στα ανανεωμένα Model 3 το τελευταίο τρίμηνο του 2022 με στόχο τα πρώτα ηλεκτρικά sedan των Αμερικανών να παραδοθούν στους κατόχους τους στις αρχές του 2023.

Τέλος, τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως εφόσον αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και στην πράξη -προς το παρόν ούτε η Tesla ούτε η CATL έχουν κάνει δηλώσεις επί του θέματος- το Tesla Model 3 με τη νέου τύπου μπαταρία δεν θα προορίζεται για την κινέζικη αγορά αλλά για εκείνη της Ευρώπης.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ