Έφτασε η ώρα: 10.000 Tesla Cybertruck παραδίδονται μέσα στο 2023

Tesla Cybertruck

Η καθυστέρηση της κατασκευής του Tesla Cybertruck λόγω της κρίσης των microchips προκάλεσε φρενίτιδα στους Αμερικανούς αλλά πλέον όλα δείχνουν ότι η στιγμή της παραγωγής του έφτασε.

Η Tesla φέρεται να έχει δεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο παραγγελίες για το «διαστημικό» ηλεκτρικό της ημιφορτηγό, και κανείς δεν έχει ιδέα πόσο καιρό θα χρειαστεί για να τις παραδόσει. Αλλά το πρώτο βήμα φαίνεται να γίνεται, με την παραγωγή 10.000 αντιτύπων μέσα στο 2023 - σύμφωνα με τον Gary Black, επενδυτή και οικονομικό σύμβουλο της Tesla.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη η Tesla και ο Elon Musk αυτοπροσώπως έχουν επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει φέτος, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί προς το τέλος του έτους - πριν κλιμακωθεί ραγδαία η παραγωγή από τις αρχές του 2024.

Σημειώνεται πως όλο και περισσότερες πηγές στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η εταιρεία της Καλιφόρνια έχει δεχθεί πάνω από 2 εκατομμύρια προπαραγγελίες για το Cybertruck. Εύκολα γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να καλύψει και τις τελευταίες.

Η Tesla κατάφερε το 2022 να κατασκευάσει 50% περισσότερα αυτοκίνητα σε σχέση με το '21. Όμως, δεν κατάφερε να παραδόσει όλο αυτό το ποσοστό στους αγοραστές τους - καθώς οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 40%.Και πάλι, όμως, τέτοιου είδους αυξήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές, περισσότερες από κάθε άλλον κατασκευαστή.

Ωστόσο, αυτό το 10% των παραδόσεων που υπολείπεται είναι αρκετό για να προκαλέσει δυσθυμία στο χρηματιστήριο της Wall Street. Τo κλίμα, που βαραίνει με την απόσπαση της προσοχής του Musk στο Twitter, έρχεται να αναστρέψει η παραγωγή του Cybertruck.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του ειδικού εξοπλισμού της γραμμής παραγωγής του στο Gigafactory του Τέξας, με την περίφημη τεράστια πρέσσα Giga Press που θα επιταχύνει την κατασκευή του. Πάντως, προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η παραγωγή.

Σύμφωνα με το Reuters αυτό θα γίνει μέσα στο 2023, και σύμφωνα με τον Black οι παραδόσεις των πρώτων Cybertrucks θα γίνουν επίσης μέσα στη χρονιά.. Αυτό θα συμβάλλει ώστε η Tesla να έχει ακόμη πιο εντυπωσιακά εμπορικά αποτελέσματα αυτή τη χρονιά, σε σχέση με το 2022. Η εταιρεία της Καλιφόρνια υπολογίζει να παραδόσει 1,9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όλα αυτά, ενώ ο ίδιος ο Musk έχει επιβεβαιώσει ότι η Tesla εξελίσσει το μικρό της ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ, το οποίο -όπως είπε ο Αμερικανός μεγιστάνας- θα έχει περισσότερες πωλήσεις από όλα άλλα μοντέλα της εταιρείας μαζί κι έτσι θα χρειαστεί ραγδαία αύξηση της παραγωγής για όλο τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ