Στην τελική ευθεία το νέο, μεγαλύτερο ηλεκτρικό smart #3

smart #3 spy shots

Το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της νέας εποχής της smart -από τη συνεργασία της Mercedes με την κινεζική Geely- θα είναι ένα μεγαλύτερο Crossover που θα στοχεύει το KIA e-Niro, και αναμένεται μέσα στο 2024.

Το πρώτο νέο smart μετά από αρκετά χρόνια, το B-SUV με την ονομασία smart #1, έχει περάσει τις πύλες της Ευρώπης και μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα ξεκινήσει η διάθεσή του. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στην Κίνα η Geely βρίσκεται ήδη στην τελική φάση δοκιμών του δεύτερού της ηλεκτρικού Crossover, του μεγαλύτερου σε μέγεθος smart #3.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το smart #3 ήδη αποκαλύφθηκε με τη διαρροή φωτογραφιών του πριν από τρεις μήνες στην τελική του έκδοση, αλλά η Geely ακόμη το εξελίσσει στην Κίνα με καμουφλάζ - που σημαίνει πως ίσως δεχθεί κάποιες τελευταίες αλλαγές στην έκδοση παραγωγής. Παρά το καμουφλάζ, ωστόσο, οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη σιλουέτα και τη σχεδιαστική του φιλοσοφία.

Η τελευταία είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το smart #1, καθώς κλίνει προς τις Crossover και όχι τόσο προς τις SUV προδιαγραφές. Με μήκος 4,40 μέτρων, το smart #3 είναι κατά 13 εκατοστά μεγαλύτερο από το smart #1. Έχει, επίσης, κατά 2,2 εκατοστά μεγαλύτερο πλάτος (στα 1,844 μέτρα), ενώ η Crossover φιλοσοφία του αποκαλύπτεται και από το αρκετά χαμηλότερο ύψος του (1,556 μέτρα έναντι 1,636 μ. του smart #1) και την κλίση της οροφής από τη μεσαία κολόνα και προς τα πίσω. Παράλληλα, το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 3,5 εκατοστά (στα 2.785 μ.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν του μεγέθους, που θα χαρίζει πολύ πλουσιότερο χώρο για τις επιβάτες και τις αποσκευές, το εσωτερικό και τα ηλεκτρικά μέρη των smart #1 και #3 δεν έχουν καμία διαφορά. Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 272 ίππων στην έκδοση με ένα μοτέρ, ενώ στην -τετρακίνητη- έκδοση με δύο η αποδοση θα αγγίζει τους 428 hp.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο smart #3 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του φέτος, κατά πάσα πιθανότητα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης. Αν όντως συμβεί αυτό, η διάθεσή του στην κινεζική αγορά θα ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο του 2023, και ακολούθως θα έρθει στην ήπειρό μας το 2024. Περίπου στον καιρό που περιμένουμε και το νέο Tesla Model 2, σε αυτή τη «διασταύρωση πυρών» των δύο νέων πόλων της ηλεκτροκίνησης του πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ