Πάτησε Ευρώπη το πρώτο SUV της smart με τις εκρηκτικές επιδόσεις

smart #1 Brabus 1

Το νέο smart #1 διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις, με την κορυφαία Brabus να χαρίζει επιδόσεις supercar.

Η smart ξεκίνησε την εμπορική διάθεση του πρώτου της SUV σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, ανακοινώνοντας παράλληλα και τις εκδόσεις που απαρτίζουν την γκάμα του. Το ηλεκτρικό SUV της smart ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του, την τεχνολογία που κουβαλάει και κυρίως για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

smart #1 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προπαραγγελίες όλων των εκδόσεων θα ανοίξουν στις 18 Οκτωβρίου για τις πρώτες χώρες που θα το υποδεχθούν, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας έκδοσης Brabus με την τετρακίνηση.

Τα επίπεδα εξοπλισμού με τα οποία λανσάρεται το νέο smart #1 είναι τα Pro+, Premium, Launch Edition και Brabus. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση Launch Edition είναι περιορισμένης παραγωγής για την περίοδο λανσαρίσματος.

smart #1 2

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, το αμιγώς ηλεκτρικό #1 προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία δικίνητη και μία τετρακίνητη. Η βασική δικίνητη και πισωκίνητη έκδοση αποδίδει 272 ίππους και 343 Nm, και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία 66 kWh. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,7 δλ. και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Η αυτονομία που προσφέρει συνδυασμός ανέρχεται στα 440 χλμ. (WLTP).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
smart #1 3

Στην κορυφή της γκάμας συναντάμε την τετρακίνητη έκδοση Brabus με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Το εμπρός ηλεκτρομοτέρ αποδίδει 157 ίππους και 200 Nm και το πίσω αποδίδει 273 ίππους και 343 Nm. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 430 ίππους και τα 543 Nm, και όπως είναι ευκόλως κατανοητό οι επιδόσεις που χαρίζει στο μαζεμένων διαστάσεων ηλεκτρικό SUV είναι πάρα πολύ δυνατές, με την μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί 3,9 δλ. Στο πακέτο μπαταριών της έκδοσης δεν υπάρχει διαφορά, αλλά η αυτονομία της έκδοσης ανέρχεται στα 400 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ