Στην ουρά για φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Τεράστιοι οι χρόνοι αναμονής

fortisi ilketrikou.

Με περίσσεια υπομονή χρειάστηκε να εξοπλιστούν οι οδηγοί μοντέλων της Tesla έξω από σταθμό φόρτισης στην Κροατία.

Εικόνες έντονου συνωστισμού σχηματίστηκαν πριν από λίγες μέρες έξω από έναν σταθμό φόρτισης οχημάτων κατά μήκος αυτοκινητοδρόμου στην Κροατία, όπου δεκάδες Tesla περίμεναν καρτερικά στην ουρά προκειμένου να ανεφοδιάσουν τις μπαταρίες των οχημάτων τους με ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε σε δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα, οι επιβάτες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων χρειάστηκε να εξοπλιστούν με περίσσεια υπομονή, δεδομένου ότι ο μέσος χρόνος φόρτισης για το κάθε αυτοκίνητο έφτανε τα 40 λεπτά, την ίδια ώρα που στην ουρά υπήρχαν τουλάχιστον 19 μοντέλα της Tesla.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη εικόνα καταδεικνύει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και το υποανάπτυκτο – σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – δίκτυο δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης.

Πρόκειται για έναν παράγοντα που δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των κατόχων μηδενικών ρύπων μοντέλων και ενδεχομένως αποθαρρύνει πολλούς οδηγούς από το να επιλέξουν ένα σχετικής τεχνολογίας καινούργιο ΙΧ.Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι ουρές έξω από φορτιστές δεν αποτελούν ένα αποκλειστικά κροατικό φαινόμενο, μιας και αντίστοιχες εικόνες έχουν καταγραφεί και σε ΣΕΑ εντός της ελληνικής επικρατείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον… συγχρωτισμό στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Αταλάντης, τόσο κατά την έξοδο του Πάσχα, όσο και κατά τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού.

Η επέλαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας θα επιταχυνθεί και μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, που περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις, και αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για επέκταση των υποδομών φόρτισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΕΑ Αταλάντης
ΣΕΑ Αταλάντης

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξομάλυνση της εξυπηρέτησης των οδηγών ηλεκτρικών κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμων, λαμβάνει – μεταξύ άλλων - η Νέα Οδός η οποία έχει τοποθετήσει φορτιστές σε όλους τους ΣΕΑ τόσο στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (αναμένεται και ο σταθμός φόρτισης στο ΣΕΑ Σείριος) όσο και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας.

Επίσης, η Ιονία Οδός ήταν ο πρώτος αυτοκινητόδρομος της χώρας που από την πρώτη μέρα λειτουργίας της παρείχε καθ’ όλο της το μήκος και σε όλους τους ΣΕΑ δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ