Ελλάδα: Ουρές για φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Εθνική Οδό

σεα ανταλάντης

Τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνονται στην Ελλάδα, με τις υποδομές να βρίσκονται ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Ειδικά για το εθνικό οδικό δίκτυο, εικόνες σαν τις παρακάτω μαρτυρούν πως ένα ταξίδι με ηλεκτρικό μπορεί να εξελιχθεί σε πολύωρη ταλαιπωρία.

Χωρίς καμία αμφιβολία το τελευταίο διάστημα γίνεται ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να κατασκευαστούν περισσότεροι σταθμοί φόρτισης εντός και εκτός πόλεων προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να καταστεί βιώσιμη σε πραγματικές συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε πρώτοι μέσα από τις σελίδες του carandmotor.gr, ο γνωστός σε όλους μας Σείριος παίρνει ξανά ζωή και μετατρέπεται στο μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σεα ανταλάντης

Με φόντο την καλοκαιρινή περίοδο που παραδοσιακά συνοδεύεται με αυξημένη έξοδο οχημάτων στα εθνικά οδικά της χώρας, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» δείχνουν τη μεγάλη αναμονή που έχουν οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων στον ΣΕΑ Ανταλάντης, όπου η παρουσία ενός μόνο ταχυφορτιστή δημιουργεί – όπως φαίνεται – μεγάλα προβλήματα (αντίστοιχες εικόνες παρατηρήθηκαν και κατά την έξοδο των εκδρομέων τις ημέρες του Πάσχα). Οι εικόνες που βλέπετε με τους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά να πάρουν σειρά είναι τραβηγμένες μόλις χθες (04/06), ένα Σάββατο δηλαδή όχι έξοδου, που αν μη τι άλλο δεν είδαμε πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους του εθνικού μας δικτύου.

ΣΕΑ Ανταλάντης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι επενδύσεις για ενίσχυση των υποδομών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση θα προχωρήσουν με εντατικότερους ρυθμούς στο προσεχές διάστημα, ώστε να λυθούν τα οποία προβλήματα παρατηρούνται. Άλλωστε, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τον συγκεκριμένο τύπο οχημάτων παραμένει υψηλά, με αφορμή και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που προβλέπει αυξημένες επιδοτήσεις κατά 30% (δείτε πως μπορείτε να κερδίσετε έως και 12.000 ευρώ). Άλλωστε, έρευνες δείχνουν ότι μέσα στα προσεχή έτη, αναμένεται η έλευση 130 εκ. ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα απαιτήσει την ύπαρξη τουλάχιστον 65 εκ. σημείων φόρτισης - 9 εκ. εκ των οποίων δημόσια- όταν σήμερα το ευρωπαϊκό δίκτυο απαρτίζεται από μόλις 374.000.

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες του παρόντος άρθρου προέρχονται από την κοινότητα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» στο facebook, την πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας όπου αναρτώνται ειδήσεις και διενεργείται εκτενής σχολιασμός γύρω από τις σχετικές εξελίξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. (μπορείτε να εισέλθετε στην κοινότητα εδώ).

Η ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» διατηρεί και κανάλι στο Youtube, όπου σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιείται εκπομπή (δείτε εδώ).

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ