Σε ποια διόδια παρατείνεται η δωρεάν διέλευση;

Γέφυρα Ρίο

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε την απόφαση της παράτασης ώστε να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ.

Δύο ημέρες επιπλέον δωρεάν διελεύσεων θα έχουν στην διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θέλουν να μεταβούν προς τη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ μετά από εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δωρεάν διέλευση από τα διόδια παρατείνεται έως την Τετάρτη στις 6 π.μ., και στα δύο ρεύματα από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Ιονία Οδό.

Η απόφαση για την παράταση ελήφθη με σκοπό τον περιορισμό του κόστους μετακίνησης, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ, μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας και με δεδομένη την επιπλέον επιβάρυνση, που θα προκύψει από την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου. Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.

Επίσηςδωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65 μέχρι και την Τετάρτη στις 6 π.μ. αποφασίστηκε ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ