Στο «σφυρί» το Subaru Impreza Gr.A των Vatanen, McRae και Burns

Subaru Impreza Gr.A 1993

Δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, αλλά αυτό το εμβληματικό Subaru Impreza που βγαίνει σε δημοπρασία έχει φιλοξενήσει στο bucket του τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές του WRC: τους Ari Vatanen, Richard Burns και Colin McRae.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αγωνιστικά Impreza, της κατηγορίας Group A - η οποία στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 προηγήθηκε της γενιάς των World Rally Cars (WRC) που υφίστανται μέχρι και φέτος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας μείνει στην ιστορία με την ονομασία 555, λόγω του χορηγού της ομάδας, σε αυτά τα Subaru Impreza συμπεριλαμβανόταν και το συγκεκριμένο με τον αριθμό σασί 93.004. Στα χέρια του Ari Vatanen κέρδισε το Ράλι 1.000 Λιμνών της Φινλανδίας το 1993, ενώ ένα χρόνο αργότερα κάθισαν στα ανθρακονημάτινά του bucket καθίσματα ο Colin McRae με το συνοδηγό του Derek Ringer.

Ο Σκοτσέζος το οδήγησε στο Ράλι Πορτογαλίας του 1994, όμως εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης που προκάλεσε φωτιά. Άλλες δύο εγκαταλείψεις είχε ο Richard Burns, με τον συνοδηγό του Robert Reid, στα Ράλι Ινδονησίας και Νέας Ζηλανδίας την ίδια χρονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια επιγραφή στην πίσω πτέρυγα του αυτοκινήτου αποτίει φόρο τιμής στους πρόωρα χαμένους Richard Burns και Colin McRae, όπως και στον Νεοζηλανδό, θρύλο των Ράλι της Ωκεανίας, Possum Bourne.

Μετά από την πορεία του στο WRC, αυτό το Impreza συνέχισε στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα Ράλι - όπου κατέκτησε τον τίτλο τρεις διαδοχικές χρονιές, από το 1996 ως το '98. Παρά τις αντιξότητες που αντιμετώπισε, αυτό το Impreza Gr.A συντηρήθηκε στην εντέλεια - το αμάξωμα και ο 2λιτρος boxer κινητήρας του παρέμειναν σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, στα τέλη Οκτωβρίου βγαίνει σε δημοπρασία από τον γαλλικό οίκο Artcurial και οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τιμή του θα κυμανθεί στις 450-650 χιλιάδες Ευρώ. Τον περασμένο Μάιο, ένα Impreza WRC με το οποίο ο Richard Burns είχε κερδίσει το Ράλι RAC στη Βρετανία έφτασε την τιμή των 715.000 Ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ