Το "ξεχασμένο" Subaru Impreza 555 του 1 εκατομμυρίου

Subaru Impreza 555 Gr.A

Tο συγκεκριμένο αντίτυπο του Subaru Impreza 555 έχει περάσει στη σφαίρα του μύθου καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα που οδηγήθηκαν και από τον Colin McRae και από τον Carlos Sainz.

Το τρομερό της ιστορίας του συγκεκριμένου αυτοινήτου ήταν πως βρέθηκε στην αποθήκη μιας φάρμας στη Victoria των ΗΠΑ να μαζεύει σκόνη, δίχως ο ιδιοκτήτης του να έχει την παραμικρή ιδέα για την αξία του. Το θεωρούσε απλά ένα αγωνιστικό Subaru.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να έπεσε από τα σύννεφα όταν οι εμπειρογνώμωνες της υπηρεσίας ICAARS πιστοποίησαν ότι πρόκειται για ένα από τα μόλις 63 Impreza 555 του Group A που κατασκεύασε η Prodrive. Με το σειριακό του αριθμό, επιβεβαιώθηκε ότι το συγκεκριμένο σασί κατασκευάστηκε το 1994 και αποσύρθηκε από τις Ειδικές Διαδρομές στο τέλος του 1996 - και, το κυριότερο, ότι έχει οδηγηθεί σε Ράλλυ από δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον εκλιπόντα Colin McRae και τον Carlos Sainz.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ICAARS, η αρχική αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν ξεπερνούσε τις 20.000 δολάρια (17.000 Ευρώ), αλλά στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί αυτές τις ημέρες από τη Lloyds Auctions μπορεί να προσεγγίσει τιμή ακόμα και 1 εκατομμυρίου δολαρίων (854 χιλιάδες Ευρώ). «Αυτή είναι μια τόσο σπάνια ανακάλυψη σε αποθήκη, που δεν πιστεύω ότι θα δω άλλη αντίστοιχή της», είπε ο επικεφαλής της ICAARS.

Το Subaru Impreza 555, όπως και τα άλλα αυτοκίνητα του Group A, ήταν οι αμέσως προηγούμενοι πρόγονοι των αυτοκινήτων WRC (World Rally Cars) που παραμένουν μέχρι φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (πριν αντικατασταθούν το 2022 από τα υβριδικά Rally 1). Είναι φυσικά τετρακίνητο, με κινητήρα 2.0 Turbo, αλλά με μηχανικό κινώτιο. Με ένα από αυτά ο Colin McRae κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ