Καμία έκπληξη: Αυτός είναι ο πρώτος διάσημος αγοραστής του αυτοκινήτου του Ερντογάν

erdogan autokinito

Μόλις λίγες ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της ΤOGG, γνωστοποιήθηκε ο πρώτος ξένος αγοραστής του τουρκικού «αυτοκινήτου του λαού».

Με τυμπανοκρουσίες πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο (29/10) τα εγκαίνια της γραμμής συναρμολόγησης της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας TOGG στην περιφέρεια της Προύσας.

Από τη φαντασμαγορική εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πέρα από τις προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη τη χώρα μας, φρόντισε να κάτσει πίσω από το τιμόνι του πρώτου “Made in Turkey” ηλεκτρικού αυτοκινήτου, προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στους χιλιάδες εργαζομένους της τουρκικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έδωσαν το «παρών».

αυτοκίνητο τουρκίας αγοραστής
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ενδιαφέρον πλέον όλων των εμπλεκομένων μερών στρέφεται στα εμπορικά αποτελέσματα του C-SUV της κοινοπραξίας TOGG, το οποίο θα σταδιοδρομήσει και εκτός τουρκικού εδάφους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευσα της Daily Sabah, η κοινοπραξία έχει ήδη λάβει την πρώτη της παραγγελία από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, κατέθεσε προσωπικά την παραγγελία του στον επιστήθιο Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών.

αυτοκίνητο τουρκίας αγοραστής

Η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους του Αλίγιεφ για την αγορά του «αυτοκινήτου του λαού», όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι (σ.σ. αν και η τιμή εκκίνησής του θα φτάνει τα 48.600 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) μόνο έκπληξη, φυσικά, δεν προκαλέι.

Αυτό διότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζαν συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και εθνοτικούς δεσμούς, ενώ αναφέρονται στη μεταξύ τους σχέση ως σχέση μεταξύ «δύο κρατών – ενός έθνους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Αζερμπαϊτζάν στις 30 Αυγούστου του 1991, κα έκτοτε τα δύο κράτη έχουν συνάψει ισχυρές οικονομικές και πολιτικο-στρατιωτικές συμφωνίες.

Οι συνολικές επενδύσεις του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία για την περίοδο 2002-2019 είναι ύψους 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι τουρκικές στο Αζερμπαϊτζάν για την ίδια περίοδο άγγιξαν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τούρκοι στρατιωτικοί και καθηγητές εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, με τον Ερντογάν να στέκεται στο πλευρό των Αζέρων στις συγκρούσεις μεταξύ των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

αυτοκίνητο τουρκίας αγοραστής
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τρέλα» για το αυτοκίνητο της TOGG

Τουρκικά ειδησεογραφικά Μέσα αναφέρουν ότι μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ερντογάν ότι οι προπαραγγελίες για το C-SUV της TOGG θα ανοίξουν εντός Φεβρουαρίου, χιλιάδες πολίτες έχουν αρχίσει να διαθέτουν προς πώληση στο διαδίκτυο τα υπάρχοντα αυτοκίνητά τους, ώστε να αγοράσουν το… τετράτροχο καμάρι των Τούρκων που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2023.

Στον αντίποδα, υπάρχει και μία μεγάλη μερίδα πληθυσμού που έχει εκφράσει τη δυσανασχέτησή της με τη φημολογούμενη τιμή εκκίνησης ( 900.000 τουρκικές λίρες/ 48.600 ευρώ) του μικρομεσαίου SUV, με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Νουρεντίν Νεμπάτι, να λειτουργεί πυροσβεστικά αναφέροντας ότι έχει δώσει οδηγίες στις δημόσιες τράπεζες να διασφαλίσουν την προσβασισμότητα του αυτοκινήτου στον ευρύτερο πληθυσμό. 

αυτοκίνητο τουρκίας αγοραστής

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ