Προσεχώς επταθέσιο το Suzuki Vitara

Suzuki Grand Vitara

Η άφιξη του νέου Suzuki Vitara εντός του 2024 ίσως κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, εντάσσοντας στη γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου νέους τύπους αμαξώματος.

Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα αναμένεται να επιστρέψει στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του το Suzuki Vitara, αναζητώντας μια θέση ανάμεσα στα μικρομεσαίων διαστάσεων SUVs της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η τέταρτη γενιά ενός εκ των δημοφιλέστερων προτάσεων της ευρύτερης κατηγορίας των οχημάτων ελευθέρου χρόνου πρόκειται να αποκαλυφθεί εντός του 2024, αντικαθιστώντας το υπάρχον μοντέλο το οποίο μετρά σχεδόν 10 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά και την επίσημη πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2010.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Suzuki Vitara αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα σημαντικό άλμα και σε ό,τι αφορά στις εξωτερικές διαστάσεις του, λύνοντας τα όποια χωροταξικά ζητήματα θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει στη σημερινή εκδοχή του.

Στο πλαίσιο αυτής της γενναιόδωρης αύξησης των μεγεθών, εντάσσεται και η εξέλιξη μιας επταθέσιας έκδοσης με ακόμα μεγαλύτερο μήκος και επιμηκυμένο μεταξόνιο.

Το επταθέσιο Suzuki Vitara -γνωστό με την κωδική ονομασία Υ17- είναι πολύ πιθανόν να αναβιώσει και τον θρύλο του Grand Vitara, δηλώνοντας τη διαφοροποίησή του από τις συμβατικές εκδόσεις του ιαπωνικού SUV.

Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Suzuki Vitara, στον πυρήνα της γκάμας του πρόκειται να τοποθετηθούν τα ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης, ενώ τη θέση του κάτω από το καπό του ιαπωνικού SUV αναμένεται να διατηρεί και το πλήρως υβριδικό σύνολο του 1,5 λίτρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ώρα πάντως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η επταθέσια έκδοση του νέου Suzuki Vitara, θα ακολουθήσει μια διεθνή καριέρα ή αν θα περιοριστεί, στα πρότυπα του πεντάθυρου Jimny, σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας.

Σε κάθε περίπτωση, δίπλα στην τέταρτη γενιά του Suzuki Vitara πρόκειται να τοποθετηθεί και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, το οποίο είτε θα ενταχθεί στην γκάμα του δημοφιλούς crossover, είτε θα ανοίξει έναν νέο κωδικό μοντέλου για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ