Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Suzuki

Suzuki EVX Concept

Την παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποίησε η πρωτότυπη εκδοχή ενός ηλεκτρικού SUV που φέρει την υπογραφή της Suzuki και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τον διάδοχο του γνωστού σε όλους μας Vitara.

Ένα νέο SUV πρόκειται να προσθέσει στην γκάμα της η Suzuki, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει και την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της.

Η ιαπωνική φίρμα επέλεξε την Ινδία για την παγκόσμια πρεμιέρα της πρωτότυπης εκδοχής ενός νέου SUV, ο σχεδιασμός και οι τεχνικές προδιαγραφές του οποίου αφήνουν αν μη τι άλλο υποσχέσεις.

Ο λόγος για το EVX Concept, το οποίο αποκαλύφθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Νέου Δελχί, αποτελώντας επί της ουσίας τον προπομπό της πρώτης ηλεκτροκίνητης πρότασης στην ιστορία της Suzuki.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki EVX Concept

Το EVX Concept φτάνει σε μήκος τα 4,3 μέτρα, με το πλάτος να ανέρχεται στα 1,8 μέτρα και το ύψος στα 1,6 μέτρα. Επί της ουσίας, λοιπόν, πρόκειται για ένα συμπαγών διαστάσεων SUV, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί και ο φυσικός διάδοχος του μέχρι σήμερα γνωστού Vitara.

Σύμφωνα με τη Suzuki, κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του πρωτότυπου EVX Concept κρύβονται συσσωρευτές ιόντων-λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh, οι οποίοι εξασφαλίζουν αυτονομία 550 χιλιομέτρων.

Οι μπαταρίες θα φέρουν πιθανότατα την υπογραφή της BYD, ενώ στην περίπτωση που και ο κινητήρας θα έχει την ίδια καταγωγή, τότε μιλάμε για ένα ηλεκτρικό σύνολο με απόδοση 204 ίππων και 310 Nm ροπής.

Suzuki EVX Concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το EVX Concept θα ακολουθήσει μια διεθνή εμπορική πορεία, φτάνοντας έως και την αγορά της Ευρώπης, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα αν θα υπάρξουν και εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες και υβριδικά σύνολα ή αν η έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του σημερινού Vitara, το οποίο έχει πλέον φτάσει στη δύση της καριέρας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ