Είναι αυτό το νέο Suzuki Vitara; Όλες οι πληροφορίες

Suzuki-eVX

Το Suzuki Vitara οδεύει προς την αντικατάστασή του, όντας έτοιμο να πραγματοποιήσει μια άκρως εντυπωσιακή είσοδό του στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Η στιγμή που το μέχρι σήμερα γνωστό Suzuki Vitara πρόκειται να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά του δεν αργεί.

Το ιαπωνικό crossover πρόκειται να επιστρέψει εντός του 2024 πλήρως ανανεωμένο και με τις απαραίτητες τεχνολογικές και εξοπλιστικές προσθήκες ώστε να δώσει συνέχεια στο επιτυχημένο πέρασμά του από τις περισσότερες αγορές της Ευρώπης.

Το νέο Suzuki Vitara θα διατηρήσεις τον χαρακτήρα ενός σκληροτράχηλου offroader έστω κι αν οι προδιαγραφές του απέχουν από αυτή τη λογική.

Suzuki-eVX
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και οι προστατευτικές ποδιές θα παραμείνουν οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του νέου σχεδιαστικού κώδικα του ιαπωνικού μοντέλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εξασφαλιστούν και οι απαραίτητες αποστάσεις από τη σημερινή του γενιά.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που «δείχνουν» το eVX Concept ως τον προπομπό του νέου Suzuki Vitara, θεωρώντας βέβαιο τον εξηλεκτρισμό του ιαπωνικού crossover στο άμεσο μέλλον.

Suzuki-eVX

Το Suzuki eVX Concept αποκαλύφθηκε στις αρχές του έτους και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο, δείχνει να μην απέχει σημαντικά από τη γραμμή παραγωγής.

Με μήκος 4,3 μέτρα, το eVX Concept έρχεται να τοποθετηθεί στα όρια της κατηγορίας των μικρομεσαίων διαστάσεων SUV, αποτυπώνοντας την πρόθεση της Suzuki να προχωρήσει σε μια αναπροσαρμογή της εξωτερικών διαστάσεων και της κατηγοριοποίησης των SUVs της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ακόμα στόχος για τους Ιάπωνες είναι η επίτευξη ηλεκτρικής αυτονομίας που θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα, παρά το γεγονός ότι οι μπαταρίες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν δεν αναμένεται να υπερβαίνουν τη χωρητικότητας των 60 kWh.

Suzuki-eVX

Τέλος είναι σχεδόν βέβαιο ότι η έκδοση παραγωγής του eVX Concept θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες διαμορφώσεις, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο τις εκτός δρόμου δυνατότητες που μπορεί κανείς να συναντήσει στις περισσότερες προτάσεις της Suzuki.

Μένει να αποδειχθεί αν το eVX Concept θα αποτελέσει τον σχεδιαστικό οδηγό και για την πέμπτη κατά σειρά γενιά του Suzuki Vitara ή αν το «off road animal» των ελληνικών δρόμων θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ