Πρεμιέρα για την ανοιχτή πριμαντόνα Ferrari Roma Spider

Ferrari Roma Spider

Η Ferrari Roma έγινε ακόμα πιο όμορφη στην ανοιχτή της έκδοση, Spider, που έκανε το ντεμπούτο της με μαλακή οροφή και ισχύ 612 ίππων.

Η Roma, η επιτομή του λεπτεπίλεπτου ιταλικού σχεδιαστικού στιλ, απέκτησε και ανοικτή έκδοση με μαλακή, υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ή κλείνει σε 13,5 δευτερόλεπτα, και με ταχύτητα μέχρι και 60 km/h. Μάλιστα, ο μηχανισμός της δεν προσθέτει περισσότερα από 84 κιλά στο συνολικό βάρος, σε σχέση με την Coupe εκδοχή της Roma.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές που έχει επιφέρει η αφαίρεση της οροφής εντοπίζονται, φυσικά, στο πίσω παράθυρο και στο κάλυμμα της ουράς, το οποίο ανοίγει για να φιλοξενήσει την οροφή. Πίσω από αυτό, το σχέδιο καταλήγει σε μια μαύρη ενεργή αεροδυναμική πτέρυγα, που αναπτύσσεται στις υψηλές ταχύτητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η οροφή είναι ανοικτή, στο μεταξύ, πίσω από τα προσκέφαλα των δύο επιβατών αναδύεται ένας ανεμοθώρακας για την προστασία τους από τον αέρα και για την άνετη διαβίωσή τους στις υψηλές ταχύτητες. Για τους σκοπούς αυτούς βοηθά και το σύστημα θέρμανσης στους αυνέχες των επιβατών, αλλά και τα θερμαινόμενα καθίσματα με δυνατότητα 18 ρυθμίσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγοραστές της Roma Spider έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια πληθώρα υφασμάτων και χρωμάτων για την οροφή, αλλά και για τις ραφές της. Καθώς, επίσης, να επιλέξουν και μια δεύτερη οθόνη πολυμέσων και ψυχαγωγίας για τον συνεπιβάτη, πέραν της κεντρικής των 8,4 ιντσών. Κατά τα άλλα, στο εσωτερικό δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με την κλειστή έκδοση, όπου οι δύο επιβάτες χωρίζονται από την υψηλή κεντρική κονσόλα.

Στο ρύγχος της η ανοικτή Roma διατηρεί τον ίδιο κινητήρα με την Coupe, δηλαδή τον twin-turbo V8 των 3.9 λίτρων που αποδίδει 612 ίππους και 760 Nm ροπής από τις 3.000 στροφές. Με τις τιμές αυτές χαρίζει στην ανοικτή αυτή Ferrari επιτάχυνση 0-100 k,/h σε 3,4 δευτερόλεπτα και 0-200 km/h σε 9,7'' - τέσσερα δέκατα, στη δεύτερη περίπτωση, πιο αργά σε σχέση με την Coupe.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κινητήρας αυτός φτάνει στα όριά του στις 7.500 σ.α.λ., και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και 8 σχέσεων που ανεβάζοντας σχέσεις φτάνει τη Roma Spider μέχρι την τελική ταχύτητα των 320 km/h.

Προς το παρόν η Ferrari δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές της νέας Roma Spider. Θυμίζουμε ότι η Coupe εκδοχή της καλλονής αυτής του Μαρανέλο κυμαίνεται στις 200.000 ευρώ στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ