Η επετειακή καλλονή Roma για τα 30 χρόνια της Ferrari στην Κίνα

Ferrari Roma China

Εμπνευσμένη από την κινεζική παράδοση, η επετειακή Roma γιορτάζει με ένα μοναδικό της αντίτυπο την πάροδο τριών δεκαετιών από τότε που κατατέθηκε η πρώτη παραγγελία μιας Ferrari στο Πεκίνο.

Από την πρώτη αυτή παραγγελία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας το 1992, μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια -συμβαδίζοντας με το μετασχηματισμό της κινεζικής κοινωνίας και οικονομίας- η Ferrari άνοιξε 21 υποκαταστήματα στην Κίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοναδική αυτή Roma σχεδιάστηκε από το τμήμα Tailor Made του Μαρανέλο, που επικεντρώνεται στη δημιουργία ειδικών και εξατομικευμένων εκδόσεων των αυτοκινήτων της Ferrari. Η ιταλική φίρμα, μάλιστα, συνεργάστηκε γι' αυτήν και με τη διακεκριμένη Κινέζα σχεδιάστρια Jiang Qiong'er, τα έργα της οποίας ενσωματώνουν την ομορφιά και την κληρονομιά της κινεζικής κουλτούρας.

Έτσι, προέκυψε μια Ferrari που συνδυάζει την ιταλική γοητεία και το απαράμιλλο στιλ των δημιουργιών της Μόντενα, με τις αισθητικές προδιαγραφές της κινεζικής παράδοσης. Στο επίκεντρο της ειδικής, επετειακής αυτής Ferrari Roma βρίσκεται η εντυπωσιακή διχρωμία του ασημί Sanusilver Matte με το σκούρο κόκκινο Rosso Magma Glossy.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρώμα αυτό παραπέμπει στο παραδοσιακό κόκκινο καρμίνι. Παράλληλα, η λωρίδες που εκτείνονται κατά μήκος του αμαξώματος και διατρέχουν και το εσωτερικό, είναι εμπνευσμένες από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επίπλων της Δυναστείας των Ming.

Σε αρκετά σημεία του εσωτερικού, επίσης, συναντάμε το χρυσό χρώμα και το πράσινο χρώμα του νεφρίτη. Το χρυσό συμβολίζει, στην αρχαία κινεζική κουλτούρα, την υγεία και την καλή τύχη, ενώ το πράσινο του νεφρίτη την αγνότητα και την ευγένεια. Είναι συνώνυμα των ευχών και της ευλάβειας. Επίσης, τμήματα του εσωτερικού είναι βαμμένα με το παραδοσιακό βερνίκι Boluo, με μια αρχέγονη κινεζική τεχνική που του προσδίδει μοναδική υφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα προσκέφαλα των καθισμάτων έχουν, ακόμη, μια μεταλλική επιγραφή χρυσού χρώματος με χαραγμένο τον αριθμό 30, και τα κινεζικά σύμβολα για τον αριθμό αυτόν. Πέραν αυτών, για το αμάξωμα η Ferrari δημιούργησε το splitter και τα μαρσπιέ από ανθρακονήματα.

Το πακέτο εξοπλισμού Lifestyle που συνοδεύει αυτή τη Roma έχει σχεδιαστεί από την ίδια την Qiong'er. Περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά αρωματικά σπρέι -ένα για κάθε εποχή του χρόνου- σε μπουκαλάκια από έβενο και κρύσταλλο, ένα σετ πορσελανών τσαγιού με πλέγμα από μπαμπού, ένα κουτί για πούρα από ένεβο και το αντίστοιχο τασάκι του, έναν μικρό χαρταετό Xuan, κουβέρτες από κασμίρι, καθώς και ένα κινεζικό παιχνίδι ντάμας κατασκευασμένη από αχάτη και δέρμα. Όλα αυτά τοποθετούνται διακριτικά στους εσωτερικούς χώρους της Ferrari Roma.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ