Σπάνια BMW 507 βρέθηκε μετά από 43 χρόνια - Πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

BMW 507 Series II Roadster

Μια BMW 507, μία από εκείνες της περιόδου 1956-'59 που διάλεξε ο Elvis Presley και ο Alain Delon, το αντίτυπό της που βρέθηκε πρόσφατα σε ένα φτωχικό γκαράζ της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, πουλήθηκε τώρα σε αστρονομική τιμή.

Η BMW 507 εντάσσεται στη συνομοταξία αυτοκινήτων σαν τις κλασσικές Bugatti της δεκαετίας του 1930, με τη σπανιότητα των 39 μόλις αντιτύπων της Ferrari 250 GTO. Το βαυαρικό roadster είχε, βεβαίως, παραχθεί σε 252 αντίτυπα, όμως η σημερινή του σπανιότητα είναι αντίστοιχη. Για την ακρίβεια, είναι η σπανιότερη BMW του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη BMW 507 Series II Roadster βρισκόταν φυλαγμένη στο γκαράζ μιας οικογένειας στη Φιλαδέλφια της Αμερικής από το 1979 - επί προεδρίας Jimmy Carter, ακόμα. Το πρώτο και πιο εκαμβωτικό της στοιχείο ήταν φυσικά ο σχεδιασμός της, κάτω από τον οποίο έκρυβε κινητήρα V8 5.2 λίτρων και ισχύος 150 ίππων, με κιβώτιο 4 ταχυτήτων.

Έφτασε στο τέλος της ζωής της μόλις σε 3 χρόνια, το 1959, καθώς τα νούμερα δεν έβγαιναν για τη BMW. Ήταν υπερβολικά ακριβή για την εποχή της. Αυτό το συγκεκριμένο από τα 252 αντίτυπά της, πουλήθηκε σε μια οικογένεια στον Καναδά από τον αντιπρόσωπο της BMW στο Καράκας της Βενεζουέλας. Από τον Καναδά το αγόρασε ο πατέρας του σημερινού του πωλητή, και το μετέφερε στο γκαράζ της οικογένειας στη Φιλαδέλφεια. Αυτό συνέβη το 1979.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκτοτε, το αυτοκίνητο δεν βγήκε ποτέ ξανά στο φως - μέχρι φέτος. Ο υιός του αγοραστή του, το ξέθαψε από τους μουσαμάδες του, και αποφάσισε να αναθέσει τη δημοπράτησή του στον διάσημο οίκο Bonhams.

«Ήταν μια ονειρική ανακάλυψη. Είναι απίστευτο ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο κρυβόταν σε ένα γκαράζ για πάνω από 40 χρόνια, χωρίς να το έχει δει ποτέ κανείς. Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός» είπε ο Eric Minoff της Bonhams.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σπανιότητα του αυτοκινήτου, η άριστη κατάστασή του και το γεγονός ότι είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη ήταν στοιχεία που, όπως αναμενόταν, θα εκτόξευαν την τιμή πώλησής του κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Εντέλει, όταν έπεσε το σφυρί είχε αγγίξει τα 2,386 εκατ. ευρώ. Ήταν μια τιμή-ρεκόρ. Ενδεικτικό είναι πως, στην ίδια δημοπρασία, μια μυθική Mercedes-Benz 300 SL Roadster του 1958 πουλήθηκε έναντι 1,11 εκατομμυρίου ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ