Η σπάνια BMW των 2 εκατομμυρίων ευρώ που ανακαλύφθηκε μετά από 43 χρόνια

BMW 507 Series II Roadster

Έναν «κρυμμένο θησαυρό» επεφύλασσε ένα σχετικά φτωχικό γκαράζ στη Φιλαδέλφια των ΗΠΑ: ένα από τα μόλις 252 αντίτυπα της BMW 507 Series II Roadster, του 1957 - και μάλιστα σε άρτια κατάσταση.

Με δεδομένο ότι ένα από τα 252 αυτά αντίτυπα είχε στην κατοχή του και ο Elvis Presley, ο «βασιλιάς» του Rock 'n' Roll αυτοπροσώπως, το εκθαμβωτικό βαυαρικό αυτό roadster θεωρείται σήμερα η πλέον συλλεκτική BMW όλων των εποχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη βρισκόταν φυλαγμένη στο γκαράζ μιας οικογένειας στη Φιλαδέλφια της Αμερικής από το 1979 - από τότε που πρόεδρος της χώρας ήταν ο Jimmy Carter, και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας είχε μόλις ανέβει η Margaret Thatcher.

Η BMW παρουσίασε την 507 Series II Roadster το 1956. Της είχε τοποθετήσει κινητήρα V8 χωρητικότητας 5.2 λίτρων, που απέδιδε 150 ίππους και 235 Nm ροπής. Με συνολικό βάρος 1.330 κιλών σημείωνε την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,1 δευτερόλεπτα - επίδοση που ήταν σπουδαία για την εποχή εκείνη. Συνδυαζόταν με κιβώτιο 4 ταχυτήτων, που μετέδιδε την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Στόχος της βαυαρικής εταιρείας ήταν να κατασκευάσει 1.000 αντίτυπα του αυτοκινήτου, αλλά η τιμή του αποδείχθηκε πολύ υψηλή για να τα καταφέρει. Έτσι, κατασκεύασε μόνο 252, και το όλο πρόγραμμα της 507 Series II Roadster αποδείχθηκε ζημιογόνο για την εταιρεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω αντίτυπο του γερμανικού roadster παραδόθηκε σε έναν έμπορο της BMW στο Καράκας της Βενεζουέλας, και έπειτα ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Εκεί το αγόρασε ο πατέρας του σημερινού του πωλητή, και μετά τον θάνατο του πρώτου το αυτοκίνητο τοποθετήθηκε στο γκαράζ της οικογένειας, δίπλα σε μια σειρά από παλιές συλλεκτικές μοτοσικλέτες.

Αυτό συνέβη το 1979, και έκτοτε το αυτοκίνητο δεν είδε ποτέ το φως του ήλιου. Ο ιδιοκτήτης του το συντηρούσε και λειτουργούσε τακτικά τον κινητήρα, αλλά δεν γύρισε ποτέ τους τροχούς του. Έτσι, σήμερα το αμάξωμά του βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, και το μόνο που έχει είναι ένα φιλμ σκόνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1970, πριν περάσει στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών του, το αυτοκίνητο βάφτηκε με το μπλε χρώμα «Pontiac Bright Blue Metallic». Οι τροχοί Rudge είναι όμως αυθεντικοί, όπως και η -σπάνια, τα χρόνια της παραγωγής του- σκληρή οροφή.

Αντίθετα, στο εσωτερικό είναι εμφανές το πέρασμα του χρόνου, ειδικά από τις επενδύσεις των θυρών και των καθισμάτων, αλλά το ταμπλό είναι σε καλή κατάσταση και όλα τα συστήματα είναι πλήρως λειτουργικά. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός που αναγράφεται στον χιλιομετρητή του πίνακα οργάνων.

Η συγκεκριμένη BMW 507 Series II Roadster πρόκειται να βγει προς πώληση στο τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου, στη δημοπρασία Audrain Concours του οίκου Bonham's στο Rhode Island των ΗΠΑ. Εκτιμάται ότι η τελική τιμή πώλησης θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ