Πότε έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Skoda Octavia

Skoda Octavia

Ως το best seller μοντέλο των Τσέχων, η Octavia αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ηλεκτρικό μέλλον της Skoda με την εταιρεία να εξελίσσει ήδη την αμιγώς ηλεκτρική γενιά της.

Βρισκόμενη στην τέταρτη πλέον γενιά της η Skoda Octavia είναι το μοντέλο που παρουσιάζει σταθερά τις υψηλότερες πωλήσεις στη γκάμα της τσέχικης εταιρείας, έχοντας παράλληλα καθιερωθεί ως ένα από τα best seller της κατηγορίας της.

Η Skoda βλέπει την Octavia να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από το ηλεκτρικό της μέλλον με την επόμενη γενιά να βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη ώστε να είναι έτοιμη για το επόμενο εξηλεκτρισμένο «βήμα» των Τσέχων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από την παρουσίαση της νέας γενιάς, οι άνθρωποι της Skoda αναμένεται να προχωρήσουν στην ανανέωση της υπάρχουσας Octavia και εκτιμάται ότι τα αναβαθμισμένα μοντέλα θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2024.

Αναφορικά με την πλατφόρμα που θα αξιοποιεί, τα επικρατέστερα σενάρια για την ηλεκτρική Skoda είναι δύο. Το πρώτο την θέλει να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα και δοκιμασμένη MEB πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, ενώ το δεύτερο θέλει την Octavia να «χτίζεται» πάνω στην επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική SSP (Scalable Systems Platform). Η SSP αναμένεται να λανσαριστεί το 2025, με το ντεμπούτο της ηλεκτρικής Octavia να τοποθετείται περίπου ένα χρόνο μετά, το 2026.

Με τον ερχομό της η αμιγώς ηλεκτρική Octavia θα έχει ως «παρτενέρ» το μοντέλο παραγωγής του Vision 7S, του 7θέσιου SUV που παρουσίασαν πρόσφατα οι Τσέχοι υπό τη μορφή concept. Όπως και με τη σημερινή γενιά η E-Octavia θα είναι διαθέσιμη σε sedan και station wagon αμαξώματα, ενώ λογικά θα ακολουθήσουν και υπερυψωμένες crossover εκδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αυτονομία της ηλεκτρικής Octavia θα φροντίζει η νέα συστοιχία μπαταριών των Τσέχων ενεργειακής χωρητικότητας 89 kWh. Η εν λόγω συστοιχία θα έχει μάλιστα αναβαθμιστεί μέχρι τότε και αναμένεται να προσφέρει αυτονομία σχεδόν 600 χιλιομέτρων.

Αναφορικά με τις θερμικές εκδόσεις της Octavia, η πιθανότητα αυτές να παραμείνουν στην παραγωγή για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά την παρουσίαση των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, που θα χρησιμοποιούν διαφορετική πλατφόρμα, είναι πολύ μεγάλη. Η Skoda θέλει να έχει στη γκάμα της και θερμικές εκδόσεις (φυσικά και plug-in υβριδικές) τουλάχιστον μέχρι και την επίσημη απαγόρευση των πωλήσεων τους το 2035 ώστε να μπορεί να προσφέρει όλες τις πιθανές επιλογές στο κοινό της.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ