Το 2023 έρχεται η νέα Skoda Superb

Skoda Superb

H Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει την 4η γενιά της Superb, προσφέροντάς της ακόμη περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στη μεσαία-μεγάλη κατηγορία.

Ήδη η νέα Superb έχει βγει καμουφλαρισμένη στους δρόμους για τις τελικές της δοκιμές, με τις πρώτες πληροφορίες να έχουν διαρρεύσει για το αυτοκίνητο στο διαδίκτυο.

Ξεκινώντας με το τεχνικό κομμάτι, η αναβαθμισμένη MQB Evo πλατφόρμα θα είναι αυτή πάνω στην οποία θα βασιστεί το νέο μοντέλο, η οποία άλλωστε θα αποτελέσει τη βάση και για το νέο VW Passat. Αμφότερα τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Skoda στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Στο νέο μοντέλο το μήκος και το μεταξόνιο θα αυξηθούν ώστε να διατηρηθεί η χωροταξική απόσταση από την πάντα ευρύχωρη Octavia, η οποία θα μεγαλώσει και αυτή σε διαστάσεις στη νέα της γενιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Superb

Σχεδιαστικά, αναμένεται η νέα Superb να αποκτήσει μια πιο «εκλεπτυσμένη» εμφάνιση με μοντέρνα φώτα εμπρός πίσω, περισσότερες καμπύλες και ακόμη μεγαλύτερη μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα.

Φυσικά, και εκτός της 4πορτης εκδοχής της, η νέα γενιά της Skoda Superb θα συνεχίσει να έχει και στέισον βάγκον επιλογή.

Στο πεδίο των κινητήρων η νέα Superb δεν θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά αντίστοιχα θα λάβει τη νέα –και τελευταία– γενιά των κινητήρων εσωτερικής καύσης του VW Group, που θα είναι συμβατή και με τα επόμενα πρότυπα ρύπων Euro 7.

Skoda Superb
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη γκάμα των diesel θα δούμε μοτέρ από 150 έως 200 ίππους, ενώ στη βενζίνη οι επιλογές θα είναι «ήπια» υβριδικές και plug-in υβριδικές, με τις τελευταίες να φέρουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία για να προσφερθεί επιπλέον ηλεκτρική αυτονομία.

Στο εσωτερικό, θα έχουμε μια νέα, ακόμη πιο «ψηφιακή» προσέγγιση, ενώ ο όλος θάλαμος θα είναι πλήρως αναβαθμισμένος και ο πρώτος από τη νέα γενιά που θα φέρουν όλα τα εσωτερικά των νέων Skoda από εκεί και πέρα.

Περαιτέρω στοιχεία για το νέο μοντέλο αναμένεται να γνωρίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, εν όψει πάντα της πρώτης παρουσίασής του το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ