Έρχεται νέα γενιά για Skoda Superb και Kodiaq

Νέα γενιά Skoda Kodiaq και Superb. Πότε έρχεται

Μετά και την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Vision 7S, η Skoda αποκάλυψε τα σχέδια που αφορούν τη νέες γενιές των Superb και Kodiaq.

Με το παγκόσμιο ντεμπούτο του αμιγώς ηλεκτρικού concept Skoda Vision 7S οι Τσέχοι αποκάλυψαν στον κόσμο τη νέα σχεδιαστική τους φιλοσοφία την οποία και θα υιοθετήσουν στο μέλλον τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Skoda φυσικά δεν θα σταματήσει στην μελλοντική παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του Vision 7S αφού, σύμφωνα και με το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης που έχει ανακοινώσει η τσέχικη εταιρεία, δίπλα στο ηλεκτρικό επταθέσιο SUV θα προστεθούν δύο ακόμη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα: ένα αυτοκίνητο πόλης αλλά και ένα ακόμη SUV με compact διαστάσεις.

Τα παραπάνω ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους έως και το 2026 με τη Skoda να ενισχύει παράλληλα και την γκάμα των μοντέλων της που φέρουν συμβατικούς κινητήρες, θέλοντας να παραμείνει ανταγωνιστή και στα αυτοκίνητα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα λοιπόν και με τα όσα έχει ανακοινώνει η τσέχικη εταιρεία, κατά τη διάρκεια της μετάβασης της Skoda στον ηλεκτρισμό, το SUV Kodiaq και τo μεγάλο sedan που «ακούει» στο όνομα Superb δεν θα ανανεωθούν απλά αλλά τη θέση των μοντέλων που υπάρχουν σήμερα στη γκάμα της θα πάρουν οι νέες γενιές τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Τσέχοι δεν πρόκειται να καθυστερήσουν στην παρουσίαση των νέων Kodiaq και Superb αφού και τα δύο ολοκαίνουργια μοντέλα τους αναμένεται να παρουσιαστούν με κάθε επισημότητα το δεύτερο μισό του 2023.

Να σημειωθεί ότι αυτά θα είναι και τα τελευταία καινούρια μοντέλα με θερμικά μοτέρ που θα παρουσιάσει η Skoda πριν από τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, τουλάχιστον για τις ευρωπαϊκές αγορές. Φυσικά από την γκάμα των Kodiaq και Superb δεν θα λείπουν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις, οι οποίες αναμένεται να προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που θα φτάνει σχεδόν τα 100 χιλιόμετρα.

Μετά από τα νέα Kodiaq και Superb που θα δούμε την ερχόμενη χρονιά σειρά θα πάρει η Octavia με το δημοφιλές μοντέλο της τσέχικης εταιρείας να δέχεται το πρώτο της «φρεσκάρισμα» με τη Skoda να παρουσιάζει το facelift μοντέλο. Η παρουσίαση της ανανεωμένης Octavia αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2024 με μια βελτιωμένη PHEV έκδοση να μην απουσιάζει ούτε σε αυτή την περίπτωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ