Πόσους πόντους έχει το δίπλωμά σου -Μάθε με νέα εφαρμογή αν κινδυνεύεις να το χάσεις

Τέλος το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης -Πότε πρέπει να το αλλάξουν οι οδηγοί

Για το 2024 ετοιμάζονται επιπλέον υπηρεσίες αλλά και η εισαγωγή των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ψηφιακό είναι πλέον το γνωστό στους παραβάτες οδηγούς Point System προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω προς την online ανάρτηση των κλήσεων από την Τροχαία και το τέλος του σβησίματος των παραβάσεων!

Παράλληλα στην online πλατφόρμα auto.gov.gr θα θα υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τις παραβάσεις αλλά και τυχόν αφαιρετήρια που σχετίζονται με τις άδειες οδήγησης.

Παράλληλα ενεργοποιείται και η ψηφιακή υπηρεσία στην οποία θα υπάρχει το πλήρες ιστορικό ελέγχων ΚΤΕΟ των οχημάτων συμπεριλαμβανομένων και των καταγεγραμμένων χιλιομέτρων κάθε οχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες υπηρεσίες ολοκληρώνουν το έργο ψηφιοποίησης που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθ’ όλο το 2023 και θα επεκταθούν εντός του 2024, μαζί με την εισαγωγή νέων, που ήδη έχουν προγραμματιστεί.

Με αφορμή την εφαρμογή των νέων υπηρεσιών, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:«Η ψηφιοποίηση των διαδικασιών στις μεταφορές διευκολύνει τις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με τις υπηρεσίες, ενισχύει τη διαφάνεια, μειώνει τα διοικητικά κόστη και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Σήμερα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, που θα συμβάλλει ουσιαστικά και στην οδική ασφάλεια, με την ψηφιοποίηση του Point System και του ιστορικού του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων. Επίσης, με τη νέα εφαρμογή auto.gov.gr, συγκεντρώνουμε όλη την πληροφορία που σχετίζεται με τα οχήματα, παρέχοντας στους χρήστες εύκολη πρόσβαση στο σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Με σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πολίτες, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχετική δήλωσή της, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, τόνισε: «Ολοκληρώνουμε μια πολύ παραγωγική χρονιά και στον τομέα της ψηφιοποίησης, με τις νέες υπηρεσίες που προσθέτουμε στο Gov.gr. Οι υπηρεσίες αυτές όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας, αλλά ενισχύουν και τη διαφάνεια στις μεταβιβάσεις οχημάτων και ειδικά των μεταχειρισμένων, παρέχοντας στον αγοραστή εργαλεία για την πιστοποίηση της ακρίβειας των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Τη διαφάνεια υπηρετεί και το Μητρώο Εισαγομένων Μεταχειρισμένων οχημάτων, το Μ.Ε.Μ.Ο., που επίσης θέσαμε σε λειτουργία αυτή τη χρονιά. Για το 2024 ετοιμάζουμε επεκτάσεις υπαρχόντων υπηρεσιών και εισαγωγή νέων, τόσο για τις συγκοινωνίες, όπως η εισαγωγή των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όσο και για τις μεταφορές, όπως η υποστήριξη του ψηφιακού πιστοποιητικού παράδοσης e-CMR, το οποίο έχουμε ήδη ψηφίσει στη Βουλή. Ας σημειωθεί επίσης ότι, με την υλοποίηση κάθε νέας ψηφιακής εφαρμογής, απλοποιούμε όσο είναι δυνατόν και τις διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή, ώστε να διευκολύνεται το αρμόδιο προσωπικό των Περιφερειών και των κρατικών υπηρεσιών, κερδίζοντας πολύτιμες ανθρωποώρες, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να υπηρετούμε καλύτερα τους πολίτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ