Το πρώτο ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser θα είναι άκρως εντυπωσιακό

Land Cruiser 2024 1

Βασισμένο στο πρωτότυπο Land Cruiser Se που παρουσίασε η Toyota στη φετινή έκθεση του Τόκιο, αυτό το ψηφιακό σχέδιο δεν αναμένεται να είναι πολύ μακριά από την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού Land Cruiser.

Το σχέδιο ανήκει στους ειδικούς του CGI της ρωσικής ιστοσελίδας kolesa.ru, και στην ουσία αφαιρεί όλες τις «ακρότητες» που έχει το πρωτότυπο. Η σιλουέτα και οι γραμμές του είναι λιγότερο εξεζητημένες, ενώ τη θέση των πλαϊνών καμερών και των χωνευτών χειρολαβών των θυρώνέχουν πάρει στο ανεπίσημο σχέδιο της ιστοσελίδας οι μεγάλοι εξωτερικοί καθρέπτες και οι συμβατικές χειρολαβές.

Toyota Land Cruiser
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη στιγμή της παρουσίασης του Land Cruiser Se στο Japan Mobility Show δεν έχει ακουστεί τίποτα άλλο για το επερχόμενο ηλεκτρικό Land Cruiser. Η ιαπωνική εταιρεία δεν έδωσε σχεδόν καμία πληροφορία για αυτό, ούτε και ανέφερε το χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και την παρουσίασή του.

land cruiser

Οι μόνες πληροφορίες που μοιράστηκε από το LC Se είναι ότι στο εσωτερικό του μονοκόκ του μπορεί να χωρά μέχρι και επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων, χάρη στο μεγάλο μήκος των 5,15 μέτρων και το μεταξόνιο των 3,05 μ. (με πλάτος 1,990 και ύψος 1,705 μέτρα). Με τέτοιες διαστάσεις το Land Cruiser Se είναι μεγαλύτερο από το καινούριο Land Cruiser 300, και πολύ μεγαλύτερο από το LC250 (Prado).

Toyota Land Cruiser
Ανεπίσημες και υποθετικές ψηφιακές εικόνες για το νέο ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μονοκόκ του Land Cruiser Se αφήνει να φανεί ότι δεν θα έχει καμία μηχανική συγγένεια με τα δύο θερμικά αδελφά του μοντέλα. Η Toyota υποστηρίζει ότι “έχει υψηλή απόδοση ροπής” αλλά δεν έδωσε πιο σαφείς πληροφορίες για το σύστημα ηλεκτροκίνησής του. Επίσης, οι Ιάπωνες στάθηκαν στην αμεσότητα της απόκρισής του στο δρόμο, καθώς και στην «αυτοπεποίθηση με την οποία αντιμετωπίζει σκληρά εδάφη».

Toyota Land Cruiser

Αυτό σημαίνει ότι το ηλεκτρικό Land Cruiser θα είναι επίσης τετρακίνητο (άρα με δύο, τουλάχιστον, ηλεκτροκινητήρες) και θα ακολουθεί τη σκληροτράχηλη φιλοσοφία των εκδόσεων βενζίνης. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, πάντως, δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι θα είναι έτοιμο σύντομα. Εξάλλου, η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού πρωτοτύπου FT-Se που η Toyota παρουσίασε στην ίδια έκθεση δεν θα γίνει πραγματικότητα πριν το 2027.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ