Το μικρό Toyota Land Cruiser βρίσκεται προ των πυλών

Toyota Land Cruiser

Μια πιο συμπαγών διαστάσεων παραλλαγή του σκληροτράχηλου και εκλεπτυσμένου Land Cruiser φέρεται να έχει ήδη αποφασιστεί από την Toyota, που πιθανότατα θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Compact Cruiser EV του 2021.

Το Land Cruiser κυκλώνεται από αυτές τις φήμες του μικρότερου αδερφού του εδώ και πολλούς μήνες, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ στην πραγμάτωσή του. Φαίνεται πως η Toyota θέλει να κάνει με το δημοφιλές όνομα Land Cruiser κάτι ανάλογο με το Defender της Land Rover, το οποίο η βρετανική εταιρεία εμπλουτίζει συνεχώς με διαφορετικών μεγεθών εκδόσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, το νέο συμπαγές 4x4 θα μπει στην «οικογένεια Land Cruiser» για όσους επιθυμούν σκληροτράχηλες εκτός δρόμου δυνατότητες από ένα αυτοκίνητο στο μέγεθος της Corolla Cross. Και εκτός αυτών, και αυθεντική off-road εμφάνιση, διότι το Land Hopper φημολογείται ότι θα μείνει πολύ κοντά στον κυβοειδή σχεδιασμό του Compact Cruiser EV.

Όσο για τη ονομασία του νέου της 4x4, η Toyota πρόσφατα καταχώρησε στην Ιαπωνία το όνομα Land Hopper, πιθανότατα για το μοντέλο αυτό. Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί είναι η παραλλαγή F της γνωστής TNGA, και με μήκος 4,35 μέτρων θα είναι πολύ κοντά στην Corolla Cross. Όμως το ύψος των 1,88 μέτρων θα το διαφοροποιεί από την τελευταία όσο και η εμφάνισή του.

Όσον αφορά στις μονάδες ισχύος του Land Hopper, η φημολογία κάνει λόγο για τον εμπλουτισμό του με όλες τις διαθέσιμες επιλογές: βενζίνης, diesel, υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική. Για τη βενζίνη ακούγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ο 2.8 turbodiesel του Hilux, αλλά περισσότερο ενδιαφέρον για τα μέρη μας -αν έρθει σε αυτά- έχει ο δίλιτρος 2.0 Dynamic Force της Corolla Cross. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα προέρχεται από το αντίστοιχο Tacoma EV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φημολογούμενο Toyota Land Hopper θα παράγεται στην Ταϊλάνδη, όπου η ιαπωνική εταιρεία βασίζει μεγάλος μέρος της εξέλιξης και παραγωγής των αυτοκινήτων της, και εν συνεχεία θα ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία από τις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι του Τόκιο (Japan Motor Show) αυτές τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ