Πού και πώς θα χρησιμοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα;

tn2

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι θα υιοθετηθεί στην οδική ασφάλεια και στην ηλεκτροκίνηση.

Την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο των Μεταφορών, αποκάλυψε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, από το βήμα συνεδρίου στην Πάτρα. Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προωθούμε την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, για επιχειρηματικούς ή κρατικούς κλάδους όπως οι Μεταφορές, τα Logistics, η παροχή υπηρεσιών σε αεροδρόμια και λιμάνια, η οδική ασφάλεια και η ηλεκτροκίνηση».

Η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην οδική ασφάλεια θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα καθώς από την μία μεριά θα υπάρχουν πλέον άπειρα δεδομένα για την ανάλυση των ατυχημάτων τα οποία είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν και από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την οριστικοποίηση των αποζημιώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στην εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει ένα σημαντικό προτέρημα καθώς οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα χρειάζεται να αναζητούν σταθμούς φόρτισης και σίγουρα ένα ταξίδι θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεγάλη άνεση και χωρίς άγχος.

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη για την βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους αναλύθηκαν από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, από το βήμα του συνεδρίου με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας», που διοργανώθηκε από τον όμιλο Plus Media και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κύμανση, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με την τεχνική υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ, στην πόλη της Πάτρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Αλεξοπούλου, ανοίγοντας την πρώτη θεματική ενότητα, η οποία είχε θέμα τον επιστημονικό κλάδο, αναφέρθηκε στις προκλήσεις από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης με παραπομπές σε συγκεκριμένα εργαλεία, όπως το ChatGPT και το Google Bard, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στο δημόσιο και ειδικά στον τομέα των Μεταφορών όπου είναι αρμόδια και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά δράσεων για την αξιοποίηση της νέας αυτής τεχνολογίας. Σε στρατηγικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, προχωράμε στη συγκρότηση επιτροπής για θέματα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ειδικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ