Πώς το νέο Alpine A310 θα τολμήσει να τα βάλει με την Porsche 911

Alpine A310 silhouette

Η Alpine τρέφει μεγάλες φιλοδοξίες για το τετραθέσιο sports-coupe που σχεδιάζει για τα προσεχή χρόνια - ένα από τα συνολικά επτά νέα αυτοκίνητα που θα λανσάρει μέχρι το 2027.

Μέσα στην προσεχή πενταετία ο σπορ βραχίονας του ομίλου Renault στοχεύει να διευρύνει τη γκάμα του, που προς το παρόν περιλαμβάνει μόνο το Α110, σε συνολικά επτά αυτοκίνητα - εκ των οποίων τα τρία θα είναι SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο καινούριο αυτοκίνητο της εταιρείας της Διέππης θα είναι το Α290, το σπορ αμιγώς ηλεκτρικό citycar που φυσικά θα βασίζεται στο νέο Renault 5 και θα αποδίδει 220 ίππους. Η πρεμιέρα του Alpine A290 αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ένα χρόνο αργότερα θα έρθει το πρώτο υπερυψωμένο αυτοκίνητο της εταιρείας, ένα Crossover GT επίσης αμιγώς ηλεκτρικό που θα έχει μήκος περίπου 4,60 μέτρων και θα βασίζεται στην κλασσική πλατφόρμα CMF-EV.

To Alpine A310 της δεκαετίας του 1970
To Alpine A310 της δεκαετίας του 1970

Ωστόσο, η Alpine ετοιμάζει μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα για τη συνέχεια, την APP (Alpine Performance Platform), η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στον διάδοχο του συμπαγούς sportcar Α110. Ο διάδοχος αυτός εκτός από Coupe θα διαθέτει και ανοικτή έκδοση, καθώς και μια τετραθέσια η οποία θα έχει την ονομασία Α310.

Η ονομασία Α310 έχει τις ρίζες της στο παρελθόν της γαλλικής εταιρείας, και συγκεκριμένα στο ομώνυμο Coupe 2+2 θέσεων της περιόδου 1971-'84 που ήταν εξοπλισμένος με τετρακύλινδρο είτε V6 κινητήρα. Ο διάδοχος φυσικά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός, αλλά προς το παρόν κάπου εδώ εξαντλούνται οι πληροφορίες που υφίστανται μέχρι στιγμής για αυτόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Alpine A110
Alpine A110

Με τις νέες Α110 και Α310, πάντως, η Alpine φαίνεται να θέλει να διαμορφώσει τις επιλογές των σπορ αυτοκινήτων της σε αντιστοιχία με τις 718 Cayman / Boxster και 911 που προσφέρει η Porsche. Η επόμενη γενιά της 718 θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, όπως έχει επιβεβαιώσει η εταιρεία του Zuffenhausen, αλλά όχι και η 911.

Συνεπώς, η Alpine θέλει να προσφέρει μια ηλεκτρική εναλλακτική της Porsche 911, ρίχνοντας στη μάχη με το θρυλικό γερμανικό sportscar όλες τις δυνατότητες ισχύος, ροπής και αποδοτικότητας που θα της προσφέρει η ηλεκτροκίνηση. Με κύρια στόχευση, βεβαίως, την αμερικανική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ