Αλλάζει σελίδα η Alpine A110 -Ηλεκτρική η επόμενη γενιά της

Alpine A110 R Le Mans

Ο διάδοχος του Alpine A110 αναμένεται να κινείται ηλεκτρικά και όπως αναφέρουν οι τελευταίες ειδήσεις, η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται το σπορ coupe, θα είναι εντελώς νέα.

Αρχικά τα δημοσιεύματα ανέφεραν τη συνεργασία της γαλλικής εταιρείας με την Lotus, η οποία είχε επίσης την ίδια επιθυμία δημιουργία μιας ελαφριάς κατασκευής. Όμως από ότι φαίνεται οι συνομιλίες για αυτήν τη σύζευξη έχουν, τουλάχιστον προσωρινά, διακοπεί.

alpine a110 b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αποκάλυψη του νέου Renault Rafale, o de Meo είπε: «Αποφασίσαμε τελικά να φτιάξουμε τη δική μας πλατφόρμα, που δεν σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στο Α110, αλλά θα την μοιράζονται κι άλλα μοντέλα της φίρμας». Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες, δεν ειπώθηκαν.

Ίσως να υπάρξουν στις 26 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των επενδυτών. Η απόφαση της Alpine να προχωρήσει λοιπόν μόνη της από εδώ και στο εξής, θα είναι σαφώς πιο… δαπανηρή.

Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που θα δούμε και άλλα αυτοκίνητα να την χρησιμοποιούν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν απέκλεισε μάλιστα και την πιθανότητα ακόμη και ενός halo hypercar.

alpine a110 c

Τα σχέδια για τα επόμενα πέντε χρόνια για την premium φίρμα του Group Renault είναι η κατασκευή πέντε ηλεκτρικών οχημάτων. Πιθανώς ανάμεσά τους να βρίσκονται ένα καυτό hatchback (A290_β), ένα SUV και ένα ακόμη σπορ coupe.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια από την στιγμή που η Lotus απέδειξε με το Eletre πως μπορεί να έχει στο στόλο της ένα ηλεκτρικό SUV, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ξανανοίξουν οι πόρτες για τη συνεργασία, ειδικά όσον αφορά το αντίστοιχο μοντέλο και της Alpine.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ