Πράσινο φως για την παραγωγή του Alpine A290 -Πότε θα το δούμε στην Ευρώπη

Alpine A290_β

Σε επτά μήνες η Alpine θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το hot-e-hatch που βασίζεται στο επερχόμενο νέο Renault 5. Ποιες νέες πληροφορίες έρχονται από τη Γαλλία για αυτό.

Η Alpine, η φίρμα επιδόσεων του γαλλικού ομίλου της Renault, παρουσίασε τον περασμένο Μάιο το πρωτότυπο A290_β που θα αποτελέσει τη βάση του Α290 παραγωγής - ως η σπορ έκδοση της ηλεκτρικής, σύγχρονης αναβίωσης του ηλεκτρικού R5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λανσάρισμα του Α290 παραγωγής τοποθετήθηκε τότε από την Alpine μέσα στο 2024, όμως τώρα οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι θα γίνει το Μάιο - δηλαδή δύο μήνες μετά την παρουσίαση του Renault 5 και ταυτόχρονα με την έναρξη της διάθεσης του τελευταίου, που θα συμπίπτει με το γαλλικό Open Roland Garros.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός και η σιλουέτα του Α290 παραγωγής δεν θα έχoυν ιδιαίτερες τροποποιήσεις σε σχέση με το πρωτότυπο Α290_β, με εξαίρεση μία σημαντική: αντί για τρίθυρο, που ήταν το πρωτότυπο, το Α290 παραγωγής θα είναι πεντάθυρο.

Κατά τα άλλα, θα διατηρηθούν πολλές από τις εντυπωσιακές σχεδιαστικές λεπτομέρειες του πρωτοτύπου, όπως π.χ. ο δυναμικός εμπρός προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς και οι ζάντες με το τετράγωνο σχήμα στο εσωτερικό τους - αν και θα είναι μικρότερες από τις ζάντες 20'' του πρωτοτύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, η μία και μοναδική θέση του οδηγού στο κέντρο της καμπίνας θα δώσει τη θέση της στην κλασσική πενταθέσια διάταξη των καθισμάτων. Το τιμόνι φυσικά δεν θα είναι εξίσου διαστημικό, και γενικώς θα πρέπει να περιμένουμε την πρεμιέρα του Α290 παραγωγής για να διαπιστώσουμε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ταμπλό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως λέγεται, το ηλεκτρικό hot-hatch των Γάλλων θα διατίθεται με δύο διαφορετικές επιλογές ηλεκτροκινητήρων, εκ των οποίων ο ισχυρότερος θα φτάνει σε απόδοση τους 270 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι εμπροσθοκίνητες.

Θυμίζουμε ότι μετά το λανσάρισμα του Α290 η Alpine επιφυλάσσει το πρώτο της Crossover, το GT-X Over, που φυσικά θα είναι και αυτό αμιγώς ηλεκτρικό και βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο σημείο του σχεδιασμού και της εξέλιξής του. Αυτά θα είναι δύο από τα επτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προγραμματίζει να λανσάρει μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ