Η Porsche δίνει «σάρκα και οστά» στη «Sally», τη γλυκιά γαλάζια 911 Carrera των «Cars»

Porsche 911 Sally Carrera

Το «κορίτσι» της παρέας της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Cars», η 911 Carrera με την ονομασία «Sally», θα προκύψει από τη συνεργασία της Porsche με την Pixar και θα δημοπρατηθεί για την υποστήριξη των παιδιών της Ουκρανίας.

Η «Sally» θα μεταφερθεί από τη Route 66 της παιδικής -και όχι μόνο- κινηματογραφικής ταινίας «Cars» στον πραγματικό δρόμο και στον αληθινό κόσμο, σε ένα και μόνο αντίτυπο. Η 911 Carrera αυτή θα είναι, αναμφίβολα, μια από τις πιο ιδιαίτερες και πιο σπάνιες Porsche όλων των εποχών, κυρίως λόγω της αφορμής για τη δημιουργία της: τα έσοδα από τη δημοπράτησή της θα διατεθούν για την ανακούφιση των παιδιών που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πλειοψηφία εκείνων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία είναι γυναίκες και παιδιά, και μεταξύ των τελευταίων υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν συνοδεύονται ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους. Αλλά υπάρχει ελπίδα, με την υποστήριξη εταιρειών όπως η Porsche και η Pixar Animation Studios, που με μεγαλοψυχία πήραν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν την προσπάθεια να τα κρατήσουμε ασφαλή και προστατευμένα τους μήνες που έρχονται» είπε η Anne-Marie Grey, διευθύντρια του Γραφείου των ΗΠΑ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ειδική αυτή έκδοση της 911 θα είναι εμπνευσμένη από τη «Sally Carrera». Δεν θα είναι ακριβές αντίγραφο του σχεδίου της ταινίας, διότι πρέπει να έχει ικανοποιητικό μεταξόνιο για να οδηγείται, αλλά θα του μοιάζει πολύ και θα έχει το ίδιο χρώμα. Και, βεβαίως, θα έχει κανονικό διαφανές παρ-μπριζ αντί για τεράστια μάτια.

Το ένα και μοναδικό αντίτυπο αυτής της Porsche θα βασίζεται στην παλαιότερη έκδοση 992 της 911, και όχι στη γενιά 996. Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει ο τομέας εξειδικευμένων κατασκευαστών της Porsche, η Exclusive Manufaktur, καθώς και στο σχεδιαστικό κέντρο Style Porsche. Στο έργο των τελευταίων συμβάλλουν και οι γραφίστες της Pixar που δημιούργησαν την ταινία «Cars».

Εκτός από το χρώμα, σύμφωνα με την Porsche, το αυτοκίνητο θα διαθέτει και ορισμένα εξειδικευμένα και αποκλειστικά εξαρτήματα, γραφικά και ζάντες. Μπορεί, μάλιστα, να έχει ακόμα και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο Kjell Gruner, πρόεδρος και CEO της Porsche Βόρειας Αμερικής, «και οι δικές μου κόρες μεγάλωσαν βλέποντας τη Sally. Και σαν τη Sally, ο προορισμός αυτής της 911 θα είναι να βοηθήσει τους άλλους - και αυτό την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη».

Προς το παρόν η Porsche -η οποία έχει ήδη διαθέσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της Ουκρανίας- δεν έχει ανακοινώσει πότε και που θα πουληθεί η συγκεκριμένη, one-off Carrera 911, αλλά διευκρινίζει ότι τη δημοπρασία θα αναλάβει ο διακεκριμένος οίκος RM Sotheby’s.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ