Όταν το πάθος συνδυάζεται με τη φαντασία, τότε τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως και σε αυτή την περίπτωση του Mazda RX-8 του 2004, που πωλείται στις ΗΠΑ.
Το εικονιζόμενο μοντέλο δεν είναι σαν τα υπόλοιπα, καθώς κάτω από το καπό τη θέση του wankel, έχει πάρει ένα 8κύλινδρο V μοτέρ από Maserati! Ναι σωστά διαβάσατε. Το μπλε αυτοκίνητο που βλέπετε φοράει τον περίφημο ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,2 λίτρων από την Quattroporte του 2000 και την πρώτη GranTurismo. Ως εκ τούτου, αυτό το RX-8 αποδίδει περί τους 400 ίππους και ακούγεται σαν ιταλικό!
Χρησιμοποιεί ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων από Nissan 350Z (CD009) μαζί με τον ίδιο συμπλέκτη και ειδικό kit Speed Gems MAS101, ώστε να «κουμπώνει» με το μοτέρ Maserati/Ferrari F136. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του δουλεύει θαυμάσια, ενώ διατηρεί και το κλιματιστικό του. Αναφέρει ωστόσο, ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στην ψύξη, ενδεχομένως λόγω του μικρού ψυγείου του.
BUY NOW
Στο εμφανισιακό σκέλος, το Mazda είναι σχετικά… διακριτικό, αν και θα προσέξετε πως φέρει ένα… ανοιχτό καπό που αποκαλύπτει εν μέρει τον V8. Κατά τα άλλα, έχουν τοποθετηθεί στο αμάξωμα spoilers εμπρός και πίσω, πλαϊνό μαρσπιέ, άλλες ζάντες και μία ευμεγέθης αεροτομή. Ο πωλητής αναγράφει επίσης στις πληροφορίες, πως στο παρελθόν είχε ένα μικροατύχημα στο μπροστινό μέρος. Φυσικά όλες οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί στο ακέραιο.
Η τιμή που ζητείται είναι 20.000 δολάρια. Δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσό, αλλά δεν το λες και αμελητέο. Πάντως μια τέτοια μετατροπή, μόνο Αμερικάνοι θα τολμούσαν να κάνουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ