Ποιες θα είναι οι αλλαγές στο ανανεωμένο Nissan Qashqai

Nissan Qashqai E-Power

Το best-seller SUV της Nissan δέχεται ένα εκτενές φρεσκάρισμα φέτος, με αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές και ηλεκτρονικές αναβαθμίσεις. Διαβάστε όλες τις πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Qashqai.

Το Nissan Qashqai, ένα από τα best-seller (και) στη χώρα μας, θα φρεσκαριστεί φέτος παρότι η τρέχουσα γενιά του βρίσκεται μόλις δυόμισι χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο στόχος είναι προφανής: να διατηρηθεί στα υψίπεδα των πωλήσεων των C-SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη του αναμεωμένου Qashqai στους δημόσιους δρόμους, με καμουφλαρισμένα πρωτότυπά του, ξεκίνησε από την εταιρεία της Yokohama το περασμένο καλοκαίρι. Ακολούθησαν πέντε μήνες σιγής ιχθύος, μέχρι πρόσφατα που εθεάσησαν ξανά στους δρόμους της Γερμανίας - φυσικά με έντονο καμουφλάζ στο ρύγχος και την ουρά.

Το καμουφλάζ έχει σκεπάσει όλη τη μάσκα και μαζί και τα εμπρός (και πίσω) φωτιστικά σώματα, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι το νέο Qashqai θα έχει σημαντικές αισθητικές τροποποιήσεις σε σχέση με το υπάρχον. Εκτιμάται ότι οι τροποποιήσεις αυτές θα το φέρουν πιο κοντά στην αισθητική του ηλεκτρικού SUV Ariya.

Συγκεκριμένα, πλέον τα εμπρός φωτιστικά σώματα χωρίζονται σε δύο τμήματα, ένα λεπτό LED στο άνω μέρος και έναν μεγαλύτερο σε μέγεθος προβολέα στο κάτω. Η γρίλια του ψυγείου είναι επίσης λεπτότερη, και έχει πιο μοντέρνο μοτίβο, ενώ διαχωρίζεται από τη γραμμή που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα με το ευμεγέθες σήμα της Nissan στο κέντρο της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεσαία και η πίσω κολόνα δεν έχουν καμία αλλαγή στο σχήμα τους, αλλά τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν αποκτήσει διαφορετική φωτεινή “υπογραφή” σχήματος μπούμερανγκ, ενώ το κεντρικό τους τμήμα είναι πιο σκοτεινό. Οι γραμμές του πίσω προφυλακτήρα είναι επίσης νέες.

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροροφίες μέχρι στιγμής, αλλά στα πρωτότυπα των δοκιμών φαίνεται να φιγουράρει στο κέντρο του ταμπλό μια αρκετά μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων και συνδεσιμότητας, ορθογώνια σε μέγεθος, η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ στο Qashqai.

Περνώντας στα μηχανικά μέρη, το τελευταίο Qashqai (πριν γίνει ηλεκτρικό στην επόμενη γενιά του) θα έχει πιο αποδοτικες Mild Hybrid (MHEV) και πλήρως υβριδικές (HEV) μονάδες ισχύος, με καλύτερη σχέση απόδοσης και κατανάλωσης καυσίμου. Στην κορυφή βρίκεται η αυτοφορτιζόμενη έκδοση Qashqai E-Power που βελτιώνεται ενόψει των προδιαγραφών ρύπων Euro7, τόσο σε ρύπους όσο και σε κατανάλωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το νέο Qashqai θα δεχθεί βελτιώσεις και στο πλαίσιο και στη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Προς το παρόν δεν είναι γνωσρή η ημερομηνία που θα κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο βάσει του προχωρημένου σταδίου των δοκιμών εξέλιξής του και του επερχόμενου ανταγωνισμού, αυτή πιθανότατα δεν θα αργήσει - και πολλοί το αναμένουν προς το τέλος της Άνοιξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ