Αμιγώς ηλεκτρικά τα επόμενα Nissan Qashqai και Juke

Ηλεκτρικά τα επόμενα Nissan Qashqai και Juke 2023

Η Nissan επιταχύνει τα πλάνα εξηλεκτρισμού της γκάμας της ανακοινώνοντας νέες μεγάλες επενδύσεις για την παραγωγή των επόμενης γενιάς Qashqai και Juke επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το μέλλον της Nissan στη Γηραιά Ήπειρο προδιαγράφεται αμιγώς ηλεκτρικό και η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε νέες μεγάλες επενδύσεις για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της, οι οποίες θα φτάσουν συνολικά έως και τα 3,54 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η νέα μεγάλη επένδυση της ιαπωνικής εταιρείας έχει ξεκινήσει ήδη και πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας όπου κατασκευάζεται η τρέχουσα γενιά του Leaf, το μικρομεσαίο Qashqai και το compact crossover Juke.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην βιομηχανική μονάδα της Nissan στη Μ.Βρετανία θα κατασκευαστεί και η επόμενη γενιά του Leaf αλλά και οι επόμενες γενιές των Qashai και Juke που θα είναι επίσης 100% ηλεκτρικές αναφορικά με τα συστήματα κίνησής τους.

Το πρώτο κομμάτι της επένδυσης ύψους 1,64 δισ. ευρώ αφορά την κατασκευή του νέου Leaf, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2026 έχοντας κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα. Η Nissan αναφέρει ότι η τρίτη γενιά Leaf θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Chill Οut concept που παρουσιάστηκε το 2021, κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο Leaf θα «μεταπηδήσει» στην κατηγορία των crossovers.

Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν παράλληλα την κατασκευή νέων παραγωγικών μονάδων στο Sunderland για τα επόμενα Qashqai και Juke αλλά και τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων για τις συστοιχίες μπαταριών τους με το δεύτερο κομμάτι της επένδυσης να πλησιάζει τα δύο δισ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο το Leaf όσο και τα νέα Qashai και Juke θα αξιοποιούν τις ηλεκτρικές πλατφόρμες που έχουν προκύψει από τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, με τα δύο τελευταία να έχουν ως βάση τους την πλατφόρμα CMF-EV που αξιοποιείται ήδη στα Ariya και Renault Megane E-Tech Electric.

Σχεδιαστικά το επόμενο Qashqai αναμένεται να συγκλίνει με το Hyper Urban Concept που παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία στην πρόσφατη Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας, ενώ η νέα ηλεκτρική γενιά του Juke θα αντλεί έμπνευση από το Hyper Punk Concept που έκανε επίσης ντεμπούτο στην ιαπωνική έκθεση.

nissan concept
Nissan Hyper Punk Concept
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα δύο concept της ιαπωνικής εταιρείας δείχνουν ότι η Nissan σκοπεύει να επενδύσει σε design που θα αποτελεί εξέλιξη της υπάρχουσας σχεδίασης των μοντέλων της και θα καταφέρνει παράλληλα να μαγνητίζει ακόμη περισσότερα βλέμματα χάρη στις έντονες ακμές και τις επίπεδες επιφάνειες που θα τα χαρακτηρίζουν.

Nissan Hyper Urban Concept
Nissan Hyper Urban Concept

Προς το παρόν η Nissan κρατά τα χαρτιά της κλειστά αναφορικά με τις τεχνικές προδιαγραφές των μελλοντικών ηλεκτρικών της μοντέλων. Οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει στοιχεία σχετικά με την απόδοση των ηλεκτρικών κινητήρων που θα φέρουν, την χωρητικότητα των μπαταριών τους και την αυτονομία που θα προσφέρουν αυτές αλλά και το αν κάθε μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με περισσότερες από μία μπαταρίες αναφορικά με την χωρητικότητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ